dinsdag 12 februari 2019

UIT DE OUDE DOOS (403)


Op 10 april 1996 werd bij de voorloper van de Boerderijum een milieupost geopend. Dit in navolging van de Korrewegwijk en De Hoogte. Bewoners uit Beijum, Noorderhoogebrug en De Hunze konden vanaf genoemde datum meldingen bij de post doorgeven van scheve lantaarnpalen, losse stoeptegels, niet gemaaide stukken gras, etc, zodat er snel actie kon worden ondernomen.

Van een digitale wereld was dat jaar nog geen sprake, tegenwoordig kun je ongemakken in de openbare ruimte mailen, bellen of zelfs twitteren.

Zie de foto, het was een prachtige periode voor mensen met kleine kinderen in de wijk. Zie ook het winkeltje op de achtergrond, je kon er voor een ouderwetse stuiver (vijf cent) drop kopen. Ijsjes,
Linksboven zie je een gedeelte van de oude Boerderij die achttien jaar geleden tijdens de jaarwisseling plan vatte.

Vroeger was niet alles beter, en met alle respect voor de mensen die in de Boerderijum werken. Maar de laagdrempeligheid en het welkome gevoel maakten dat het hier, in deze vervlogen periode in de wijk' druk was tijdens de openingstijden.

Flip Klatter zette zijn Museum voor Natuur en Milieu in de Boerderij op. Het werd een groot succes. Welke nu 20 + kinderen hebben er geen leuke excursies meegemaakt?

Gouden tijden. Met een nostalgisch randje.

Geen opmerkingen: