maandag 11 februari 2019

MAANDAGOCHTEND (391)


"Staat ie al weer scheef? Hij stond nog maar net weer omhoog, is ie al weer schuin gereden?"
Aldus een Beijumse onlangs

De Beijumblogger kan het niet bijbenen. Een maand geleden stond de lantaarnpaal ter hoogte ven kruispunt Beijum Zuid scheef. Kan niet anders, of dat was door een aanrijding gebeurd. Zie nog eens dit bericht
Naar het schijnt was de paal nadien weer overeind gezet. En prompt, binnen een week, zou er weer tegenaan zijn gereden.


Zie foto boven, eergistermiddag gemaakt. Ja, duidelijk te zien, de paal staat anders scheef in vergelijking met een maand geleden.

Er vliegen meer mensen uit de bocht ter hoogte van kruispunt Beijum Zuid.

Aan de andere kant van het kruispunt zien we de foto's links en rechts. Boven zien we de ingang naar Beijum via de oostelijke ringweg, Julianaplein-Lewenborg-Kardinge.
Genoemde afbeeldingen links en rechts gaan via de de rotondes Beijum-Zuid en De Hunze-Zuid terug richting genoemde afstanden.

We zien een modderspoor over de berm op de linker afbeelding en een geknakt boompje op de rechter foto.
Foto's links en rechts zijn op nog geen tien meter van elkaar gemaakt. Dar loopt nooit een ,mens, hou zouden de remsporen er anders gekomen zijn, en hoe het geknakte boompje anders, dan een uit de bocht geschoten auto?

Foto beneden, je kunt als boom ook helemaal plat komen te liggen. Afgelopen vrijdag stond er een half om half stormachtige wind.

Het heeft de boom die we op de foto zien de kop gekost.  Zal die door de gemeentewerkers nog weer omhoog gewerkt worden? Alles ziet er nog perfect uit, behalve dat ie plat ligt. Beetje dieper in de klei na het terug omhoog zetten?

De nieuwe week is weer begonnen.
De overvaller van de AH te Beijum is nog niet gepakt. De stumper zal zijn buitgemaakte centen nog hebben, maar gelukkig kan hij niet zijn. Wel paranoya (elke politieauto die hij ziet kan....)en geïsoleerd, met wie kan hij zijn minderwaardige actie delen?

Een prettige week toegewenst. Vlieg niet uit de bocht. En donderdag is het Valentijnsdag (maar los van die dag is het ook niet verkeerd om lief te hebben),.Geen opmerkingen: