zaterdag 5 juni 2021

AGRESSIEVE HOND BIJT TWEE KATTEN DOOD


 "Beide katten hebben het niet gered, er wordt aangifte gedaan."

Bewoner uit Beijum Oost stuurde onderstaand verhaal in. Afbeelding is niet van desbetreffende hond.

Gisteravond liep er op de Boelemaheerd een pitbull achtige hond los, die in de voortuin van een bewoner een kat aanviel en daarna het beestje als prooi meesleepte over het hofje richting speeltuin.

Meerdere bewoners hebben getracht de hond tot stilstand te dwingen in de hoop dat het zijn prooi los zou laten, maar de hond liet dit niet gebeuren. Bij het speeltuintje liet hij het beestje los, maar de kat was al zeer gehavend al gaf hij nog wel enig teken van leven. De dierenambulance is ter plaatse gekomen, maar er was in eerste enige verwarring omdat er een melding van een hond-kat incident uit zowel de Fultsemaheerd als van de Boelemaheerd was binnen gekomen. In eerste instantie dachten ze bij de dierenambulance dat het 1 incident was, maar het bleek om 2 katten te gaan. Beide katten hebben het niet gered.
Er wordt aangifte gedaan.
Mensen die iets hebben gezien wordt gevraagd dit te melden bij de politie en maandag te melden bij handhaving.

Update 14.20 uur, er zijn lezers die zich afvragen of het wel om een en dezelfde hond gaat. Jawel, want voor bovenstaand verhaal kwam dit binnen:
Heb je meegekregen dat gisteravond een loslopende pitbullachtige hond zowel een kat te pakken heeft gehad op de Fultsemaheerd als ook op de Boelemaheerd en dat beide katten het niet hebben overleefd?

Update 21.30 uur. Soms heftige reacties via Facebook/Beijumnieuws: 'Maar deze eigenaresse moet op haar plek gezet worden. En de realiteit onder ogen zien. Dit kan en mag niet zo langer door gaan. Het moet nu toch ook wel duidelijk zijn lijkt mij.
Want het is wachten op een volgende slachtoffer. Is het dan weer een kat of een kind.
Moet er niet aan denken.
Ik wens jullie heel veel sterkte!!! Met het grote verlies van jullie lieve onschuldige beestjes.'

Update 22.50 uur. Zie reactie: 
Verschrikkelijk, de eigenaar zegt dat mijn kat dit veroorzaakt heef,t die is dus enige tijd geleden ook gepakt door deze zelfde hond maar gelukkig overleefd. Omdat wij het incident/ het begin niet hebben gezien zegt mw. Dat onze kat de hond aanviel. Echt verschrikkelijk ik was hier al bang voor dat er meer slachtoffers zouden komen.
Met deze mevrouw valt ook niet te praten, ze bedreigen je en neemt geen verantwoordelijkheid, wij hebben hier stress kosten en verdriet van gehad en nu dit! Verschrikkelijk voor mensen die hun kat hebben verloren ik kon helaas niet meer doen dan melden bij handhaving volgens hun was de hond prima opgevoed.

26 opmerkingen:

Anoniem zei

Het wordt HOOGNODIG tijd dat er een verbod komt op het houden van vechthonden. De enige functie die die mormels hebben is de status die tokkies er aan ontlenen.

Anoniem zei

Het wordt tijd dat mensen hun katten binnen houden en honden aan de lijn, probleem opgelost.

Ruth zei

Verschrikkelijk eigenaar zegt dat mijn kat dit veroorzaakt heeft die is dus enige tijd geleden ook gepakt door deze zelfde hond maar gelukkig overleefd. Omdat wij het incident/ het begin niet hebben gezien zegt mw. Dat onze kat de hond aanviel. Echt verschikkelijk ik was hier al bang voor dat er meer slagtoffers zouden komen.
Met deze mw. Valt ook niet te praten ze bedreigen je en neemt geen verantwoordelijkheid wij hebben hier stress kosten en verdriet van gehad en nu dit! Verschikkelijk voor mensen die hun kat hebben verloren ik kon helaas niet meer doen dan melden bij handhaving volgens hun was de hond prima opgevoed.

Bo Kilf zei

Vreselijk dat dit gebeurt is. Het ligt niet aan de hond, maar aan de baasjes. Een hond moet je opvoeden. 'Vechthonden' zijn niet agressief. Het ligt echt aan de baasjes. Gewoon honden aanlijnen. Té belachelijk dat dit nog steeds gebeurt. Schandalig

Anoniem zei

Bullshit! Het ligt èn aan de hond èn aan de eigenaren. Het zijn van nature aggresieve honden en de mensen die dit soort honden nemen zijn altijd zwakbegaafd. Heb jij ooit een leuk gezinnetje met een pitbull gezien? Nee, natuurlijk niet. Heb jij ooit gehoord van een labrador die katten opvreet? Nee, want labradors zijn geen van nature aggresieve honden. Het is volstrekt onbegrijpelijk dat er nig steeds geen verbod is op deze dieren. Zolang dat er niet is loop ik met een grote boog en een afkeurende blik om deze mensen heen en dat raad ik iedereen aan zodat deze mensen er van doordrongen raken dat iedereen een hekel heeft aan hun aanwezigheid.

Chantal zei

Jammer dat je anoniem reageert. Want wat je nu zegt slaat helaas nergens op. Ja, ik ben het met je eens dat er mensen zijn die een bepaald soort hond nemen omdat ze er stoer uit zien en niet kijken naar het karakter. Maar je moet ze niet allemaal over één kam scheren. Ik heb genoeg "normale" rassen honden gezien die niet werden opgevoed door hun "normale" baasjes omdat die baasjes een hond hadden genomen maar niet hadden nagedacht over de aandacht die je welke hond dan ook moet schenken. En Pitbulls/Staffords meegemaakt die als hulphonden fungeren. Dus die stelling van jou slaat kant nog wal. Wij zijn de trotse eigenaar van een boxer/Stafford en ik weet dat ze er eng uit ziet maar ik weet ook dat ze goed opgevoed is. Er staat hier in de buurt ook een poedel die de hele dag door naar anderen blaft omdat ze géén aandacht krijgt van haar baasjes. Kom op zeg. Gerelateerd aan het artikel; ik vind het niet kunnen dat je je hond zomaar los laat lopen, zonder hem/haar in de gaten te houden. Dat kan je met geen één hond doen, ongeacht het ras.

Johan Fehrmann zei

Ik heb de laatste reactie doorgelaten....ik ga me niet met de discussie bemoeien maar vind het wel bedenkelijk dat iemand met een andere opvatting 'tokkie' genoemd moet worden...is een totale zwaktebod. Iemand stiekem...anoniem...uitschelden die met haar voornaam, Chantal, reageert.

Unknown zei

Wie zijn wij, praat voor je zelf mafketel. Spoor je wel helemaal. Kom je iets te kort of heb je andere onderliggende problemen.

Ruth zei

Hoe lief een hond of kat ook kan zijn het blijven immers dieren met jachtinstinkt en impulsen die er zomaar kunnen zijn. Het nadeel van deze honden is gewoon het verscheuren en schudden en krijgen daar een kick van. Ik zal niet zeggen dat deze hond vals is in huis maar buiten blijkbaar wel.
Eigenaar is kwestie had al een muilkorf na ons incident maar vond het blijkbaar niet nodig om haar dit te laten dragen en dat maakt mij woest. Met grote gevolgen jammer genoeg.

Anoniem zei

Zie die smerige kankertokkies janken dan om hun kuthonden. Dat volk verdient het om kapotgeschopt te worden. Godverdomme wat heb ik een hekel aan die vechthonden. Val alsjeblieft gewoon dood.

Anoniem zei

Ja! Ga anders even dat tokkiewijf van een Chantal lopen verdedigen, Fehrmann! Goede zet weer van je. Hopelijk bijt die bloedhond van dat mens binnenkort haar eigen strot door. De mensen die de problemen veroorzaken in Beijum waar jij dagelijks over schrijft komen allemaal uit dezelfde groep. Het zijn de Tokkies zoals Chantal die afval op straat gooien, geluidoverlast veroorzaken, hun stront niet opruimen, zich niet aan de Covid19 regels houden, etc. en dus ook gevaarlijke honden houden. Allemaal dezelfde groep, allemaal tokkies, zoals je die in iedere achterstandswijk hebt. Walgelijk volk.

Johan Fehrmann zei

Ook maar weer even de reactie van 22.04 doorgelaten....uit therapeutisch oogpunt. De anonieme tokkie-roeper moet even stoom afblazen. Een hekel hebben aan vechthonden en mensen willen doodschoppen. Gewoon doodvallen, hoe moet je dat doen? Anoniem, ga even lekker douchen, neem een slaappilletje en ga morgen verder schelden op je eigen wereldbeeld en alles wat je daar inziet. En kijk even in de spiegel, zie je daar een tokkie?

Johan Fehrmann zei

En nog een mooie reactie, 22.23 uur. Woest en psychopathisch. Onze anonieme stalker kijkt een paar keer per uur op Beijumnieuws (ip-adres bekend). Anoniem is ook een socioloog, hij weet dat 'alles uit dezelfde groep' komt. Dom en anoniem schelden, en anderen tokkies noemen. Het is hoogst vermakelijk. Maar Anoniem heeft hulp nodig. Denk aan je hart. Chantal zal boven bovenstaande gespuis-reacties staan.

Anoniem zei

Het verhaal van die Chantal slaat natuurlijk nergens op. Iedereen zegt van zijn eigen hond dat die hartstikke lief is en goed is opgevoed maar als dat het criterium is dan kunnen we ook wel tijgers en beren op straat gaan toestaan. Het probleem is dat deze honden een hoog risico vormen en dat zou voldoende reden moeten zijn om ze te weren. Als iemand die maar liefst 3 mensen kent, waaronder een kind, die voor het leven verminkt zijn door Staffords en een Pitbull snap ik uitstekend dat je met een grote boog om mensen heen loopt die toch besluiten met zo'n beest de straat op te gaan. Deze honden moeten gewoon weg. Het is volstrekt idioot dat er überhaupt nog discussie over is.

Beijum Kids Weblog zei

Ik ben het met Chantal eens …

Anoniem zei

Chantal is een kanjer die haar nek uit durft te steken. Die domme boze scheldpartijen Hahahahaha. Lachen.

Ruth zei

Chantal neemt het ergens ook een beetje voor haar eigen hond op opzich niks mis mee dacht ik. Wees je gewoon bewust wat voor Ras je hebt en daag ze uit in waar ze goed in zijn. Ik vind het ergens wel goed dat niet iedereen zomaar zo'n hond mag houden. En eerlijk gezegt kan ik persoonlijk een boxer niet het zelfde zien als een Pitras. Een beest is gewoon een beest maar met persoonlijke eigenschappen en jammer genoeg niet altijd positief en laat veel leed achter.

Anoniem zei

Zo wat een volwassen reacties allemaal. Poehhe. Ook zo fijn dat we elkaar lief hebben in deze prachtwijk. pot verwijt de ketel. Boos zijn op
Iemand om zijn of haar mening en dan diegene kanker wensen of dood willen schoppen. Nee joh bravo allemaal! Heeeeel volwassen en totaal niet tokkie joh.

Blijft het feit dat het verschrikkelijk is wat er gebeurt is. Ik mag hopen dat er onderzoek gedaan word en dat deze bazin er de nodige problemen mee krijgt. Het is de natuur en als je je hond goed kent zorg je ten allertijden dat dit niet kan gebeuren. Sterkte voor de kattenbaasjes.

Unknown zei

Dus Beijum is ook gelijk een achterstandswijk, en iedereen die daar woont is walgelijk. Hmmm, zielig persoon ben jij,

Unknown zei

Incorrect anoniempje.... Domme reactie

Piet zei

Anoniem heeft wel zeker gelijk.

https://www.researchgate.net/publication/233995885_Breed_differences_in_canine_aggression Studie over agressiviteit in honden soorten.

Link tussen tokkies en pit bulls: https://www.psychologytoday.com/us/blog/canine-corner/200903/psychological-characteristics-owners-aggressive-dog-breeds

Verzameling van mensen die dood gebeten zijn door honden(grotendeels pit bulls): https://www.dogsbite.org/dog-bite-statistics-fatalities-2021.php

Nog een grafiekje erbij voor makkelijk lezen: https://www.dogsbite.org/dog-bite-statistics-multi-year-fatality-report-2005-2017.php

Waar is jullie bewijs dat pit bulls niet gevaarlijk zijn?

Anoniem zei

Voor de mensen die kunnen lezen hier wat wetenschappelijke artikelen:

https://bmcgenomics.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12864-016-2936-3 Bewijs dat agressie genetisch is.

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/509315v1 Agressie kan doorgegeven worden.

https://www.psychologytoday.com/us/blog/canine-corner/200903/psychological-characteristics-owners-aggressive-dog-breeds Pit bull menen zijn vaak tokkies

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19696575/ Slachtoffers van verschillende honden soorten. No surprise dat pits ver boven aan staan.

“Mijn pit bull doet niks” deze slachtoffer dacht dat ook. https://www.independent.com/2020/04/16/goleta-woman-survives-attack-by-two-dogs/

https://www.dogsbite.org/reports/13-years-us-dog-bite-fatalities-2005-2017-dogsbite.pdf Oei… pits zijn verantwoordelijk voor meer doden dan ALLE ANDERE soorten gecombineerd.

Meer bewijs nodig jongens? Of hebben jullie bewijs dat dit allemaal tegenspreekt?

Nicole zei

Vermakelijk al deze toetsenbord terroristen. En wat fijn dat we in beijum 100 gedragsdeskunidgen hebben mbt tot honden gedrag. Een hond word NOOIT aggresief geboren. Er zijn genoeg bijtincidenten met chihuahuas en andere terriërs van het kleiner formaat. Het verschil is dat de bijtkracht van een chihuahua lager liggen dan de grotere honden. En de bullshit van een labrador die nooit aggresief is mag van mij ook de prullenbak in aangezien ik anders heb gezien.

Bert zei

Bewijs is dat een kleine van 3 met koekje en al in de mand kan zonder gebeten te worden

Bert zei

Jij bent echt sneu dikke sjap

Anoniem zei

Het ligt altijd aan de baasjes. Ja dat is waar. De regering moet deze honden preventief ruimen, weg met die vervuilde doorgefokte genenpoel.