Ja, ik vind het wel een goed idee om nu maar eens op te houden met dat gezeik over taalvoutjes: je hebt er ook eentje bij mij gevonden (een voltooid deelwoord eindigend op ‘dt’ – hoe bestaat het?) maar de andere ‘vout’ was geen fout, hoor!
Als antwoord op deze brief
Ik heb namelijk altijd geleerd dat je, als je een brief schrijft, na de aanhef ‘Beste X’ een komma schrijft, vervolgens doorgaat naar de volgende regel en dan de eerstvolgende zin alsnog met een hoofdletter begint. Maar misschien is dat laatste wel heel ouderwets: per slot van rekening ben ik al bijna 65.
Van mijn kant het voorstel om (na deze brief) de tuindiscussie ook te laten rusten. Ik wil alleen nog kwijt dat ik een tuin dus helemaal niet mis, maar daar is wél één uitzondering op: in mijn Beijumse tuin groeiden overal kruiden in potten, en dat wil ik graag ook weer in mijn appartement. Nou is er voor de zijramen met zicht op Paddepoel (zonder ‘n’, want de wijk is nog van vóór de laatste spellingswijziging) en Vinkhuizen een mooi plekje daarvoor. Alleen: vind maar eens een plantenbak op poten, die ook nog eens waterdicht is. Het gaat me lukken, en dan kan ik weer verse salie, rozemarijn, basilicum, oregano enzovoort gaan plukken! Je weet: ik kook graag zelf, en verse kruiden van de AH zijn toch wel wat duur. Het krantentafeltje met vetplant op bijgaande foto zal er voor gaan wijken.
Gut: had ik de achternaam van Kees H. verkeerd gespeld? Ja, dat krijg je met een historicus. Die denkt gelijk aan de grote Johan Huizinga, auteur van het prachtige boek ‘Herfsttij der Middeleeuwen’. Dat heb je vast niet gelezen, maar als je straks oud bent en alles nog op een rij hebt, dan is dat haast verplichte literatuur. Schitterend boek, een aanrader! Enne: sorry, Kees. Ik zal het nooit meer doen.
Ons beider katholieke opvoeding heeft ons gelukkig niet preuts gemaakt. Zelf ontdekte ik het naturisme alweer ruim veertig jaar geleden, toen ik als student met een tasje studieboeken naar de Hoornse Plas fietste, waarvan een deel voor ‘vrije recreatie’ (lees: naaktrecratie) was bestemd. Ik heb daar heel wat uren doorgebracht, en ook de afgelopen zomers ben ik er vaak geweest. Hadden ze zoiets maar bij het Zilvermeer, he? Over het Zilvermeer gesproken: is er al weer blauwalg gevonden, nu de temperaturen zowaar een weekje boven de twintig graden uitkomen? Heb je als Beijumer of Lewenborger zo’n plas naast de deur, kun je er in de zomer nooit in zwemmen. Zielig, hoor!
En dan de nabijheid van de binnenstad. Beste blogger: toen we nog jong en onschuldig waren (nou…onschuldig?) gooiden we ons in die binnenstad vol met gerstenat en konden we zwalkend naar huis waggelen, met een vaste tussenstop bij de watertoren aan de Herman Colleniusstraat (je mag raden waar die stop voor nodig was). Mijn toenmalige woning stond in de Oranjewijk, en nu woon ik zo’n 300 meter verderop. Als het een beetje mee zit kan ik dus nog steeds met een glas of wat rode wijn achter de - inmiddels deels door kronen vervangen – kiezen die wandeltocht maken: precies 25 minuten lopen is het van mijn sociëteit aan de Kreupelstraat naar de Grote Beerstraat. Nou jij weer!
Ik wens je veel succes met het bijhouden van al dat groen in je tuin, en hoop dat je ook nog écht vakantie kunt gaan houden. Ik ga in ieder geval drie weken naar Frankrijk, en in de late zomer ook nog eens drie weken naar Griekenland. Als Covid-19 het toestaat…waar ga je trouwens naartoe? Balconia, Hintergarten, Zuhause?
Je correspondent op grote hoogte,
Han Borg
Geen opmerkingen:
Een reactie posten