maandag 17 mei 2021

WAT BEZIELT JE OM UIT BEIJUM WEG TE GAAN? (3)

 Dag Han, als reactie op je brief van vorige week.

Ik begon deze briefwisseling met je, omdat ik de veronderstelling was en ben dat jij, als liefhebber van vooral de lente- en zomerperiode, de groenste en momenteel prachtig in bloei staande wijk Beijum vast zal missen. Kijk, dat jij je tijdens de koude en natte donkere herfst- en winterdagen daarboven in je woontoren te Paddepoel op je gemak voelt, dat kan ik me indenken en invoelen.

Ik snap niet zo goed wat het maakt dat ik zo'n vreemd antwoord van je krijg op je vraag of je je tuin niet mist. Het heeft er toch niks mee te maken dat je antwoord dat je een bloedhekel aan tuinieren hebt? Zogezegd zou je ook kunnen antwoorden op de vraag of je je woning hier in het Beijumse mist, dat dit niet het geval is omdat je een hekel hebt aan het bijhouden van de huishouding.

Han, daar heb je huishoudelijke schoonmaakhulpen voor. Net als dat je vast een mannetje zou kunnen missen die je tuin goed zou kunnen onderhouden.

Je snapt wel, tuinieren en huishouden, daar gaat het niet om. ik heb wel eens prettig met je in je tuinparadijsje in Beijum een kop koffie en thee gedronken. Dan heb ik met je te doen als ik het beeld voor me zie dat je daar hoog en ver weg van de natuur deze lente- en zomerdagen in Paddepoel, of all places, zit te verpieteren. Je bent toch een zonaanbidder? Lekker zonnen en bruin worden in je woontoren zit er niet in. Kon wel in je tuin aan de Jensemaheerd....

Bij deze vast een uitnodiging om bij me een kop koffie (wijntje?) te drinken in mijn tuin op Beijum Zuid, met uitzicht op het Kardingerpark. Mag in ontbloot bovenlijf, zodat je ook nog wat zon kunt pakken. Samen in de hot tub? Ik heb ook nog wel een logeerkamer over. Bed and Breakfast in Beijum Zuid? Weest welkom.

Zie foto, mijn op mijn verjaardag gekregen wandelschoenen. Je weet, als je ouder wordt is het belangrijk om in beweging te blijven. Ik loop gemiddeld een kilometer of acht per dag. Het lijkt me niks aan om dat in het saaie Paddepoel te doen. Die wijk nodigt niet uit om in te gaan wandelen. Over het groen, de ruim gezette omgeving, het Kardingerpark, Zuidwolde, Beijumerbos, Noorddijk.....paradijsje Beijum...do i have to tell more?

En ja Han, ik ben een zoon van de Veenkoloniën. Die klompen passen me geweldig. Niet voor lange wandel-afstanden, voor autorijden al helemaal niet, want anders wordt het gas- en het rempedaal gelijktijdig ingedrukt....wat niet handig is.

Kom je binnenkort in de mooiste wijk van Groningen wat bij me in de tuin drinken? Ik gun je wat zon, natuur en frisse lucht.

Groeten, Johan

Ps...nog taalvoutjes ontdekt? Kuch, ik heb je ook wel eens gewezen op voutjes in je columns (die ik overigens mis...)...

1 opmerking:

Anoniem zei

Nee, ik heb geen taalvoutje ontdekt. Sjonge jonge, blogger toch.