zaterdag 1 mei 2021

OFFICIËLE INGEBRUIKNEMING MARKERING JENSEMAHEERD


Zaterdagmorgen 1 mei was het zover: de officiële ingebruikneming van de prachtige heerdmarkering aan het begin van de Jensemaheerd. Een klein gezelschap (vanwege corona) zag hoe er een blauw lint werd ontknoopt en genoot van de bijzondere vormgeving van een vlucht ganzen, uitgevoerd in corten staal.

Door Han Borg

Kunstenaar William Van de Velde maakte een zeer herkenbaar teken van beweging, pal de heerd in. Voor bezoekers is dat heel erg handig: als je per auto, bus, benenwagen of fiets de Jensemaheerd zoekt, dan krijg je gewoon de aanwijzing mee dat je vanaf de wijkring/Amkemaheerd simpelweg de ganzen moet volgen. 

 

De bewoners van de heerd, waarvan een aantal ook letterlijk een bijdrage heeft geleverd aan deze markering, zijn er vast heel blij mee. Terug naar de natuur, of zoals één van de sprekers zo mooi zei: vroeger was hier allemaal weiland, en vlogen de ganzen daar twee keer per jaar in grote groepen overheen. Nu is er bebouwing, maar eigenlijk leven we nog steeds midden in die pure natuur. De ganzen vliegen weer!


Foto's: Jan Wedema


(Zie voor achtergrondinformatie dit op 17 april gepubliceerd bericht)

1 opmerking:

Anoniem zei

Dit 'kunst'werk ziet er zwaar verroest uit maar kennelijk is dat hip voor arty stuff. Wel goed dat er bij staat dat het ganzen zijn want ik zie het niet. Desondank wens ik de bewoners veel plezier met het gebruik (?) van deze markante markering.