vrijdag 7 mei 2021

RECREATIEPARK KARDINGE (215)


Een bord met opschrift 'overstekend groot wild' kennen we niet in Groningen-Beijum.

Deze blogger moest daar onlangs associatief aan denken toen hij bovenstaande tafereeltje ontwaarde en fotografeerde.

Op de grens Beijum-Kardinge. Je zou er, ook associatief, nog een verkeersexamen-vraag aan kunnen koppelen: moet gemotoriseerd verkeer hier stoppen voor een overstekende voetganger? Nog een: op de achtergrond rolschaatst iemand, mag dat op een fietspad (links ook nog wel, met gele rugzak)?

Foto links, ook op de grens van genoemde wijk en recreatiepark. Deze blogger heeft geen hond, en hij weet ook niet waar die nou wel of waar die nou niet los mogen lopen. De viervoeters lopen er los maar ook aangelijnd...

Er is de nodige verkeer op genoemde grensstreek. Gistermiddag postte iemand dit op Facebook-pagina 'Vogels in en rond Beijum': 

Weidevogels Kardinge in paniek.

Vanmorgen heeft een hond, ruim een uur lang, alle dieren in de weidevogelgraslanden van Kardinge opgejaagd. Kris kras door de weilanden! Juist nu zijn de weidevogels op hun kwetsbaarst! Dus heb je een hond, die niet goed onder appel blijft, lijn deze dan aan! Een aantal van dergelijke voorvallen kan het volledige weidevogelseizoen de das om doen Afgelopen winter rende een hond langdurig achter hazen aan. Misschien dezelfde.

Mensen hou uw hond aan de lijn als u ze niet onder appèl heeft!

Geen opmerkingen: