zaterdag 29 mei 2021

DIK DOUN IN TOENE KEN WEER

De rookwolk stijgen her en der weer vanuit de tuinen in Beijum op.

Het ken weer, boet'n zit'n en dik doun in toene. Barbeknoeien.

Twaalf jaar (!) geleden postte deze blogger een bericht over dik doun op BeijumnieuwsZie nog eens dit bericht

Wonderlijk hoe dat gaat, vandaag kwam onderstaande reactie daarop binnen, er zat een beetje psychologie van de Beijumer klei in het bericht, zie link:

Beetje late reactie maar ik denk dat je het helemaal goed hebt met je mening. Kom gewoon trots uit over je Grunn gevoel. Ik ben zelf ook een Stadjer, woon nu al wel 10 jaar in Leek Maar het Olle Grieze gevoel zit in mijn bloed hoor, ik ben trots op de 3 Gezusters en Friet van Piet en uit gaansleven in de binnenstad. Moi.

Bericht Dik doun in Toene uit 2009 is op de een of andere manier een der best bekeken en gelezen blogberichten ooit. Zal er gegoocheld worden op Dik doun? Wie zal het zeggen.

Terzijde, het gebeurt vaker dat er wordt gereageerd op een bericht dat ouder is dan tien jaar.

Het levert bijna nostalgische gevoelens op bij deze blogger. Want, wat werd er in het tijdperk voordat Facebook zijn intrede deed vaak gereageerd onder blogberichten. Zie afbeelding links. Niet om het 'zie mij eens,' maar ter accentuering van hoe het 'medialandschap' in een paar jaar tijd al weer is veranderd.

Het aantal gepubliceerde berichten loopt tegen de 17.000....ruim 21.000 reacties. Dat aantal stijgt al ruim vijf jaar amper meer, lezers weten er zit een Facebook-aanjaag account aan Beijumnieuws vast. Daar reageren mensen tegenwoordig op als er berichten geplaatst worden.

Maar goed, we kunnen weer dik doun in toene. En lezer Bert bedankt voor zijn twaalf jaar na dato-reactie.

Geen opmerkingen: