dinsdag 25 mei 2021

POLITIEKE STICKERTJES ZIJN LASTIGER TE VERWIJDEREN
Of de regen ze sneller los kan weken?

De verkiezingen liggen al weer weken achter ons. Twee maanden geleden werd je in Beijum, en vast ook daarbuiten, doodgegooid met verkiezingsposters.

Die zijn allemaal weer verdwenen.

Wat rest zijn de stickertjes, die zijn vanzelfsprekend lastiger te verwijderen.
De blogger heeft de stellige indruk dat de stickertjes in het algemeen de uitersten in het politieke landschap van dit land voor het voetlicht moeten brengen. Of moesten brengen.

Persoonlijke indruk, er spreekt eerder onmacht dan macht uit.

Foto boven, ja extreem rechtsaf hier. Emingaheerd, in de bocht ter hoogte van de Isebrandtsheerd. De afdeling Eigen Volk Eerst, en die anderen moeten we niet.

Foto links, extreem links en corona-ontkenners op een paal. Ter hoogte van Plein Oost. Foto rechts, zelfde plek, week later, het kan dus wel, een sticker verwijderen en er een nieuwe opplakken. De BIJ1 sticker hangt er nog, maar iemand heeft wel getracht die ook te verwijderen.

BIJ1 wil racisme en discriminatie aanpakken, iets wat natuurlijk een goede zaak is. Maar ze schieten ook wel eens door, al te snel de racismekaart trekken ligt op de loer als je constant gefocust bent op een onderwerp.
Ongeveer een maand geleden postte deze blogger onder een of andere discussie op een landelijke Facebook-site over veranderende tradities of vermeend racisme, ter relativering de video van onze zelfverklaarde trotse neger.

Een fanatieke aanhanger van BIJ1 reageerde als door een wesp gestoken: 'Daar heb je die JF weer die institutionele racisme blijft promoten.'
Ronduit lachwekkend, tragikomisch. Deze blogger voelt zich altijd prettig in veelkleurig Beijum, overbodig om te benoemen eigenlijk. Handen af van al onze kleurtjes mensen...maar een beetje humor en relativering moet kunnen.

Het tekent de intolerantie en het Eigen Gelijk van extreem links. En extreem rechts, hetzelfde laken een pak.
Het zou mooi vrijwilligerswerk zijn, met sticker-verwijderspul alle lantaarnpalen in de wijk ontdoen van alle intolerante onzin-stickertjes.

1 opmerking:

Anoniem zei

Extreem links bestaat niet. Dat is verzonnen door de FVD/PVV tokkies. En wie of wat is JF?