vrijdag 7 mei 2021

"WE ZIJN GEEN TUIG, WE WAREN DERTIEN" (Timmerdorp Beijum, 2017)

"We  waren daar niet gekomen om te slopen, we wouden gewoon wat rondhangen, die vriend van mij was nogal baldadig en begon gewoon wat hutten om te gooien en ik deed met hem mee."

Deze blogger schoot finaal uit zijn slof. Ziek tuig! Hoe durf je dit prachtige kinder-project in Beijum zo te vernielen. De wijk loeide verontwaardigd mee, het vakantieplezier van ca 100 kinderen werd zo maar even door vernielzucht vergald.

Eind augustus 2017, het complete Spijker-en Spelweek-Dorp op het terrein van 't Trefpunt werd na een dag van opbouw totaal vernield. Zie nog eens dit bericht

Het haalde de grotere pers. Zie toenmalig bericht Dagblad vh Noorden, de redactie van Hart van Nederland benaderde deze blogger nog.

Wonderlijk, gisteravond...... kwam er een reactie binnen van een der 'daders.' Zie onder bovenste link.

Daders tussen '....'.

Want, was het wel ziek tuig? Dertienjarigen zijn inmiddels zeventienjarigen, bijna achttien jaar.

Jullie verhaal doen  jongens? Hoor en wederhoor? Rehabilitatie? Beijumnieuws@hotmail.com

Reactie onder bericht: 

Wauw dit is lang geleden, een vriend van mij en ik waren hier voor verantwoordelijk. We waren daar niet gekomen puur met de intentie om alles te slopen, we wouden gewoon wat rondhangen. Die vriend van mij was altijd nogal baldadig en begon wat hutten om te gooien, en ik deed met hem mee. We hadden het idee trouwens dat de dag daarop de hutten toch gesloopt gingen worden. Het ligt niet aan de opvoeding, we waren kinderen van dertien en we wisten niet beter. Ik heb trouwens nooit een wijkagent of wat aan de deur gehad, gelukkig.

Update via de mail, en naam inzender bekend:

Ik en een vriend waren in 2017 verantwoordelijk voor het slopen van die hutten bij Trefpunt. We waren met z'n tweeën en wouden gewoon wat lol trappen. We dachten dat die hutten de volgende dag toch gesloopt werden. Ondanks dat was het niet onze eerste intentie. Die ouwe vriend van me was altijd al wat baldadig, dus ik deed gewoon met hem mee, en van het een kwam het ander. We hadden ook niet door dat het zo'n grootschalig evenement was. Maar in onze verdediging: we waren dertien en onwetend. Het is redelijk apart om terug te lezen dat we voor ziek tuig werden uitgemaakt, en aan ons werd gevraagd hoe we later op deze heldendaden terug zouden kijken. Hoe kijk ik er nu vier jaar na dato op terug? Heb ik spijt? Nee. Ik was een kind verdomme. Bedankt voor de zorg, ook over mijn opvoeding. Die is prima. Ik zit nu in het examenjaar van de Havo. Soms zijn kinderen gewoon kinderen.

Jf; dapper om je te melden. E.e.a. had destijds nogal wat impact, het timmerfeestje van ca 100 kinderen werd ruw verstoord. Bedenk, ook jongens van 13 jaar kunnen schade aanrichten. 

 Er komt een gesprek met het Trefpunt om e.e.a. uit te praten.

 De gemeente Groningen organiseerde in het najaar van 2017 een 'genoegdoenings-feestje' voor de gedupeerde kids van Beijum. Want gedupeerd waren ze. Zie nog eens dit bericht

En zie video beneden.

Update 19.00 uur, wethouders Roeland van der Schaaf en (toenmalig) Joost van Keulen toonden zich na de gebeurtenissen solidair met de gedupeerde kinderen van Beijum...Zie foto uit dit bericht.


2 opmerkingen:

Han Borg zei

Wat een wonderlijke redenering: als je 13 bent is het plegen van vernielingen minder erg. Ben je dan ‘verminderd toerekeningsvatbaar’? Kom je dan niet in aanmerking voor een Halt-straf? Want je bent immers 13, en je bent ‘altijd al wat baldadig’. Het is natuurlijk fijn dat betrokkene nu voor zijn HAVO-examen zit, maar ik zie eerlijk gezegd niet het verband tussen dat feit en de in het verleden begane ‘baldadigheden’. Ook VWO-ers begaan wandaden (zie recent de ‘eindexamenstunt’ in Bussum), en wandaden dienen simpelweg bestraft te worden. Daarvoor is Halt in het leven geroepen.

Anoniem zei

Wat een aanmatigend toontje van iemand die de pret van honderd kinderen heeft vergald. En hoezo geen spijt hebben? En wat heeft de Havo ermee te maken? Moet dat soms wat vergoeilijken?