zaterdag 15 mei 2021

BRUG WORDT VANDAAG OF MORGEN WEGGESLEEPT
"Ik verwacht dat de brug morgen wordt weggesleept. Tot die tijd blijven de beide loop- en fietsbruggen nog even afgesloten. We kunnen die niet doorlaten als hier mensen aan het werk zijn er er hijskranen komen te staan. Zoals het zich laat aanzien zullen de beide hoge bruggen maandag weer voor fietsers en wandelaars beschikbaar zijn, ze zijn veilig."

Een in oranje geklede mannetje tegen drie uur vanmiddag bij de Korrewegbrug.

Zoals eerder vermeld, het is einde verhaal voor de oeroude brug. En daar wordt laconiek op gereageerd door omstanders. "Nu hoeven ze het ding niet meer om de haverklap te repareren. We mogen de kapitein wel danken, nu krijgen we eerder een nieuwe brug." 

Dat is natuurlijk nog de vraag, maar mensen, wat was de brug vaak defect

En ook wel langere tijd

In 1993 werden de loopbruggen geplaatst zodat fietsers niet langdurig voor de slagbomen hoefden te staan wachten voor het geval er een schip door het kanaal voer. Daarvoor zag de brug er zo uit

Foto boven, behoorlijk wat mensen hebben een onverwachte weekenddienst gekregen.

Foto's links en rechts, reeds op de Ulgersmaweg en op het Heerdenpad wordt de onverwachte stremming aangegeven.

Foto's links en recht beneden zijn opgestuurd door RDB producties.

De omgeving rond de brug lijkt in de verte een beetje op een afgesloten grensovergang. Er is even geen direct verkeer mogelijk tussen Beijum/De Hunze en de Korreweg naar Stad.
Er wordt al jaren gesteggeld over de vervanging van de brug

Plannen kwamen en gingen...bericht met oude foto's van de brug
Zie de vanochtend gemaakte video, vragen aan de burgemeester

De Korrewegbrug is al jaren zwaar ziek
In december stemde de Tweede Kamer over een vervangende brug
Update 17:40 uur, Benni Leemhuis van GroenLinks Stad pleit voor een snelle oplossing en een lage variant nieuwe brug....:


Een video uit 2014...arme Korrewegbrug...weer kapot...Muziek van John Mayall...Room to move...

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Vanmiddag ging ik mijn wekelijks lekkerbekje kopen bij Hans Haringboetiek in Selwerd, achter Albert Heijn Selwerd. De heenreis ging via het Heerdenpad, de Ulgersmaweg, de Pop Dijkemaweg en de Oostersluis bij de Stadsweg in Oosterhoogebrug. Vervolgens ging ik via de Oliemuldersbrug en de Korreweg naar de wijk Selwerd.

De terugreis ging via het fietspad langs de Noordelijke Ringweg, te beginnen bij de Kornoelje-studentenflat. Vervolgens klom ik met de fiets omhoog (langs een fietsgleuf en een naastgelegen brede trap) naar het fietspad richting de Noordzeebrug en daarna reed ik over deze verhoogde brug over het Van Starkenborghkanaal. Toen ik in de buurt van de wijk De Hunze kwam, gebruikte ik de sluisbrug bij Hornbach aan de Groningerweg. Vervolgens kwam ik weer ik Beijum terecht. Die sluisbrug kan op dit moment goed gebruikt worden.

Ik weet niet welke fietsroute de kortste is, maar ik genoot ervan om over de Noordzeebrug te fietsen.


Te vrezen valt dat de Korrewegbrug vandaag overleden is. Een onnatuurlijke dood van een hoogbejaarde brug.


Op korte termijn lijkt mij een drijvende pontonbrug voor personenauto's zeer wenselijk toe. Tevens geschikt voor personen met een lichamelijke handicap. Zou dit een klus voor de Koninklijke Landmacht kunnen zijn?

Zie verder:

https://www.oogtv.nl/2021/05/misschien-kunnen-we-de-genie-van-de-landmacht-erop-af-sturen/