maandag 17 mei 2021

VERTRAGING ROND DE KORREWEGBRUG

 

"De beide mammoet-kranen aan weerskanten van de brug moeten eerst weg zijn voordat de loop- en fietsbruggen weer toegankelijk worden. We doen ons best maar ik kan niet beloven of de fiets- en loopdoorgang vanmiddag weer open gaan."

Het regende licht tegen twee uur vanmiddag, deze blogger kon zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en reed even met de auto die kant op. Op de Ulgersmaweg hield een verkeersregelaar hem staande: "We hebben hier liever niet teveel mensen, wat komt u doen?"

Even uitleggen, bloggen, foto's maken, wijkgenoten informeren. "Rijdt u maar door, ik zie u zo weer."

Zie foto links, hij stond er nog, terugweg.

Het staat tot een tweehonderdvijftig meter voor de brug vol met auto's. Veel dagjesmensen, schatte deze blogger in. Terzijde, de term 'ramptoeristen' gaat ook rond, dat is ietwat zwaar aangezet, er valt hier gelukkig geen menselijk leed te bespeuren.

Het beeld rond de brug is nog hetzelfde als wat ondergetekende gisteren eind van de middag ontwaarde. Maar goed, hij is dan ook geen technisch onderlegd figuur, reken maar dat er afgelopen avond, nacht en ochtend is doorgewerkt.

Even meeluisteren wat een OOG-filmer aan de woordvoerder vroeg, zie video beneden.


Het is examentijd. Nogal wat jongeren hebben de brug nodig om op tijd op school te komen. 
In de loop van de dag volgt een update over de voortgang van de werkzaamheden rond de brug.


Update 17.15 uur. Mijnheer op de foto vertelt dat de Korrewegbrug eerst niet terug gelegd gaat worden. "Wordt aan de kant gelegd, scheepvaart moet er door kunnen. Als dat geregeld is, gaan de zijbruggen weer open. Dat kan nog even duren. Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar reken maar op morgen."

Geen opmerkingen: