maandag 10 mei 2021

BEIJUMNIEUWS IN DE STAD GRONINGEN (14)

 

"De steigers zijn weg en daar ben ik blij mee. Het is een puinhoop in de Stad, ik hoop dat dit snel tot het verleden behoort."

Vanmiddag tegen half vijf. Deze blogger heeft het lopen naar Stad, vice versa, ontdekt, iets wat hij graag doet op een vrije dag. Even tienduizend stappen met de stappenteller halen.

Schitterend weer, wat te drinken mee, appeltje, banaantje.

Kijk eens aan, wie hebben we daar op het loopgebied tussen de Grote Markt en de Vismarkt, naast het Stadhuis?

Koen Schuiling. Burgemeester van Groningen. Hij maakte bovenstaande foto, en op de vraag waarom hij dat deed gaf hij de openings-quote van dit bericht. Even doorvragen, wat bedoelt hij met die puinhoop? "Een gedeelte van Groningen staat in de steigers, daar word ik niet goed van."

Deze blogger uit Beijum interpreteerde dit als zijnde dat hij graag wil dat 'zijn stad' er weer vlekkeloos bijligt. Dat de werkzaamheden die her en der worden gepleegd eindelijk een keer af zijn.

Terzijde, wat je ook van Koen mag vinden, of zijn politieke kleur je al of niet aanstaat, het is een toegankelijke man. Antwoordt gewoon op vragen, komt vriendelijk over. Neemt de tijd voor je.

Nog een vraag aan hem, wat vond hij van het boek over Barack Obama? In november gespot toen hij die kocht

"Die heb ik uit, het las lekker weg."

Vorig jaar mei bezocht Schuiling een noodsituatie in Beijum). Het kon minder wat betreft onze burgervader.

Het was gezellig in de Stad, veel terrasjes waren bezet, winkelend publiek. Studenten.

Zie ook aflevering dertien over de terrasjes in Stad

Wat een gedoe met geparkeerde fietsen die precies daar en daar mogen staan, en daar niet. Vout geparkeerde fietsen in de binnenstad mag je tegenwoordig op de Ossenmarkt weer op komen halen.

Valt ergens te lezen op https://gemeente.groningen.nl/coronamaatregelen-binnenstad

Ordnung muss sein, zeggen de Duutsers. Zit wat in.

Mor tou eev'n, Groningen is een studentenstad, daar hoort chaos bij, brallende studenten, vout geparkeerde fietsen, kratjes bier op het balkon of in het studentenhuis.

Dat laatste, zie foto links beneden, langs het Hoendiep gemaakt.

Maar eerst nog even die fietsen. Tussen beide Markten. Dame haalt haar fiets uit een fietsenstander, een partij fietsen valt op een no go area. Zie foto links.

Even later kwam er een gemeentelijk mannetje in rood hesje aangelopen. 

Wat is dit nou mijnheer? Mannetje: "Hier ben ik niet blij mee." Nee, oprapen en verplaatsen, de binnenstad van Groningen moet er tegenwoordig proper uitzien. Studentenstad of niet, corona of niet. Foto rechtsboven.

Nou ja zeg, wie kwam deze blogger richting Stad-West nou weer tegen? Zie foto rechtsonder. Keurig gekleed, kind in een bakfiets voor hem. Bram! Bram Esser. Eev'n teut'n. Niet te lang: "Ik kom van filmopnames en moet mijn kind op tijd wegbrengen."

Even op de foto. Een keurige heer en een ongeschoren tokkie uut Beijum. Vier jaar geleden kwam ondergetekende Bram en zijn maatje Wabbesch2 ook in Stad tegen

De blogger kent Bram van Stand van Stad
De liefde sloeg over toen hij einde zomer 2016 excursies vanuit Noorderzon naar Beijum organiseerde.
Een jaar later, samen naar Residentiewijk de Wijert...erheen met de bus..
In 2018...Bewust Wonen...in Academie Minerva

Video beneden, Bram stalkte deze blogger ooit tijdens een blog-middag in Beijum.

Een uur teruglopen vanaf het Hoendiep naar Beijum. Altijd mooi....een wandelbezoekje aan de mooiste stad van noord Nederland. Het heet Groningen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Vout