woensdag 19 mei 2021

HET IS WEER RUSTIG ROND DE KORREWEGBRUGDe hoge kranen zijn weg, de dagjesmensen ook.

Rond de afgelopen dagen meest besproken brug van Nederland is de rust teruggekeerd.

Het is er zelfs extra rustig geworden, er rijden immers na de crash in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag geen auto's meer over de Korrewegbrug.

Deze blogger ging einde afgelopen middag even naar de actuele stand van zaken kijken.

Kijk aan, gisteren was nog maar een loop- en fietsbrug beschikbaar, vanaf vandaag zijn beiden in bedrijf.
Zie foto boven.

Foto links, een dame worstelde met haar GO-plofje op de brug. Foto rechts, en geen reden om haar in beeld te brengen, na het verlaten van de loopbrug en richting het Heerdenpad rijdend, direct maar even de smartphone checken.

Foto beneden, links gaat het naar de brug, rechts het Heerdenpad naar Beijum.

Het heeft wat, geen autoverkeer op deze plek, fietspoort van en naar Beijum. 
Op de Bedumerweg en op het Damsterdiep zal het vandaag vanaf de ring richting Stad, vice versa, een stuk drukker zijn geweest qua autoverkeer.

Deze blogger reed met de auto frequent over de Korrewegbrug. Maar hij schat zo in dat fietsend Beijum het helemaal niet erg zou vinden als hier nooit geen auto's meer langs zullen gaan.
Anderzijds....,er staan nogal wat bedrijven op de nabij gelegen Ulgersmaweg....de ondernemers willen hier vast wel graag autoverkeer behouden.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

De heer Tom Rustebiel van D66 stelde vandaag binnen een raadscommissie van de gemeenteraad (Beheer & Verkeer) voor om het Oosterhamriktracé te openen voor “autoverkeer”. Een heel goed voorstel. Ook voor de ondernemers in het noordoosten van de stad. Onder autoverkeer valt immers eveneens vrachtwagenverkeer. Ik ga er hierbij vanuit dat de Oosterhamrikbaan, inclusief het Oosterhamrikviaduct, zwaar vrachtverkeer kan dragen.

Zie:

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/818893/Plan-nodig-voor-mensen-die-niet-over-Gerrit-Krolbrug-kunnen-lopen


Citaat:

'Ook voor autoverkeer moet er een oplossing komen', zegt Rustebiel. Hij oppert dat die mogelijk gebruik kunnen maken van de Oosterhamrikbaan, die nu alleen voor bussen bestemd is. ‘Misschien moet je dat tijdelijk gaan doen', zegt de D66’er erover.