donderdag 13 mei 2021

CORONABEIJUM (37)
"Weet je dat negen bewoners van de seniorenflat boven het Heerdenhoes corona hebben of hebben gehad? Twee zijn er zwaar aan toe geweest."

"Dus jij hebt je vaccinatie gehad? Ik kan je we een telefoonnummer geven van iemand die je DNA weer kan resetten."

Eerst de bovenste quote. Gisteren opgetekend door een der bewoonster van de senioren-appartementen, ze wordt liever niet met naam genoemd. "Ik heb me zoveel mogelijk opgesloten, ben amper naar buiten geweest."

Foto boven. De appartementen zitten op de bovenste verdiepingen. Een jaar geleden was het nog nieuws dat een leerling van de Beijumkorf besmet was met het virus. Inmiddels hebben tientallen Beijumers het virus onder de leden gehad, sommigen ervan hebben aan de beademing gelegen, anderen lagen langdurig in het ziekenhuis.

Dan de tweede quote. Deze blogger kreeg op 16 april zijn eerste prik
Ook dit keer zal hij de naam niet noemen, het is een bekend iemand in de wijk, maar het was geen grap: iemand zou het door de vaccinatie aangetaste DNA van ondergetekende kunnen herstellen.

Echt, een gedeelte van de samenleving is gek geworden. Dit nog slapende blog-schaap legt zich erbij neer, hij wordt door zijn vaccinatie momenteel bespied door Soros, door pizzagate en de bloed drinkende politieke elite. Ook wordt deze blogger betaald voor het tikken van dit stukje.

Het corona-tijdperk manifesteert zich ook als een egoïstisch versus een sociaal  tijdperk. Ikke wil mijn ikke-vrijheid terug. Tegen 'ik vaccineer me omdat ik niet alleen leef.'

Foto links, een schreeuw-stickertje. Ikke wil mijn vrijheid terug. Wonderlijk hoe sommigen dit corona-tijdperk ervaren. 

Deze blogger, en vast velen met hem, heeft zich het afgelopen jaar verre van onvrij gevoeld. Hij is er van overtuigd dat je onvrij voelen grotendeels een mentale kwestie is. Eigen onvrijheid, geprojecteerd op de buitenwereld. Ja, vrijheidsstrijders, zoek het in jezelf...Dit geldt trouwens minder of niet voor kwetsbare ouderen.

Foto rechts, nog een schreeuw-stickertje. De minister die we zien krijgt nogal wat kritiek over zich heen. Maar welke politicus is ervaren in het bestrijden van een pandemie, en had het beter gedaan dan de Jonge? 

Nee, deze blogger hoeft hem niet te verdedigen, maar stel je had van Haga, of nog erger, Baudet, op die functie gehad? Terzijde, lekker partijtje dat FVD, corona met de gruwelen van de tweede wereldoorlog vergelijken. Vandaag in het nieuws, het soepzootje valt voor de zoveelste keer uit elkaar. Nee, corona bestrijd je niet met goedkoop populisme.

Foto rechts midden, bij een kinderopvang ter hoogte van de Claremaheerd. Handen desinfecteren, afstand houden. 

Links, naast een miezerige sticker, op een container voor Winkelcentrum Beijum. Samen sterker verder. Komt toch wat minder schreeuwerig en onmachtig over in vergelijking met de naast gelegen vrijheidsfeestje-sticker.
Foto rechts beneden, vast qua kleur goed bij elkaar. Het zwarte leer houdt boompje en steunpaaltje bij elkaar. Daarboven heeft iemand een zwart mondkapje neergehangen.

Foto beneden. Schapen geven Beijum momenteel een dorps karakter. Langs de Beijumerweg, midden in de wijk. De dieren zullen er geen weet van hebben hoe hun soort tegenwoordig vijandig wordt neergezet als willoze stumpers die al slapend en mak in het grote complot dat corona heet zijn getrapt.
1 opmerking:

Anoniem zei

Geef het telefoonnummer ff door van deze dna-healing.