woensdag 5 mei 2021

COLUMN UIT LEWENBORG (201)

Bomen omzagen

Als vrouwen snurken is dat nou niet bepaald damesachtig. Menig man zal er zich aan storen, alhoewel ze er zelf ook wat van kunnen. 

Mijn vader bijvoorbeeld zaagde vroeger hele (grote) bomen om. Zó hard, dat ik als kind van een jaar of twaalf regelmatig in de nacht mijn moeder riep: “Mama, papa snurkt, doe er wat aan!’ Meestal was ze zelf al wakker geworden van dat geronk, soms ook niet en gaf in beide gevallen mijn vader een harde por met haar elle boog in zijn zij. Hierop klonk er wat gemorrel en vrolijk snurkte hij verder.

 Werkelijk gek werd ik ervan en mams ook. Volgens mij heb ik er een snurk allergie aan overgehouden, want als er nu bij mij vrienden blijven slapen die snurken dan geef ik echt een ram op die logeerkamerdeur en sluip op m’n tenen terug naar bed. Net als ik dan weer bijna slaap, begint ’t feest weer opnieuw. Arghhhhh!!! 

De volgende ochtend tijdens een bakje leut vertel ik dan dat hij écht absurd hard heeft gesnurkt en vraag welke bomen hij heeft omgezaagd en dat dat wel een hele dikke moeten zijn geweest. Waarop hij lacherig zegt: ‘Jij kan er anders ook wat van hoor.’ Vol ongeloof schud ik met mijn hoofd van nee. ‘Echt wel, hoor maar,’ zegt hij en laat vervolgens een geluidsopname horen. Betrapt, vrouwen snurken dus ook en die opname klonk echt niet damesachtig tot mijn spijt. Eén voordeel, als ik slaap dan hoor ik beide niet. 

Mijn hondje snurkt ook, tot mijn grote ergernis. Helaas begrijpt ze er niets van als ik ’s avonds in bed zeg tegen haar dat ze niet zo moet snurken. Vervolgens draai ik haar wat heen en weer en doe weer een slaap poging. Mislukt, nog een keertje en na een paar keer is ’t eindelijk stil. 

Snurken kan menigeen uit zijn of haar slaap houden, zowel de snurker zelf als de omgeving.

Pas wel op, want “snurken” kan ook ongezond voor je zijn en er bestaan veel tips om er wat aan te doen. Hier lees je ook de oorzaken van het snurken.

Zo heb ik nog meer niet damesachtige dingetjes, waarvan ik er twee met jullie zal delen: 

*Ik zuip en praat net zo hard als een kerel, af en toe. Wanneer ik echt ergens erg pissig over ben, kan ik vloeken als een bouwvakker. En sorry hoor, maar die kunnen er zelfs nog wel wat van leren. (ahum)

*Als ik geconcentreerd bezig ben, bijvoorbeeld zoals nu met dit verhaal te typen, doet mijn lip raar. Mijn bovenlip beweegt, op en neer. Zelf heb ik hier geen idee van, maar ik ben er al door diverse mensen op geattendeerd. En mond open, mond dicht, lip omhoog, en weer neer. Kan je het nog volgen? Je moet het zien, zeggen ze. Het schijnt een grappig gezicht te zijn.

2021©Vlindertje73

Tot slot een grappige mop over snurken: 

Een vertegenwoordiger, doodmoe, komt aan in een klein dorpje waar er maar één hotelletje is. Tot overmaat van ramp zijn alle kamers bezet. Hij smeekt de eigenaar: “Leg mij ergens te slapen, maakt niet uit waar, want ik moet absoluut even uitrusten."

“Wel,” zegt de hotelbaas: “Ik heb hier een tweepersoonskamer waar er maar één bed beslapen is. Als die man het oké vindt dat u het andere bed gebruikt en om prijs van de kamer te delen, is dat voor mij goed. Dan nog één ding: Hij snurkt geweldig. Het is zelfs zo erg dat alle gasten ‘s morgens hun beklag erover maken.”

“Maakt niks uit,” antwoordt de vertegenwoordiger, “ Ik ben veel te moe.”

Tijdens het avondmaal zitten ze aan dezelfde tafel. De man vindt het geen probleem om een kamergenoot te hebben. ‘s Morgens komt de vertegenwoordiger als eerste de trap af om naar het ontbijtzaaltje te gaan. Vrolijk fluitend en welgemutst de hotelbaas groetend.

“Goedemorgen,’ zegt deze, “Heeft u goed geslapen? En geen last van het gesnurk gehad?”

“Geen moment,” zegt de vertegenwoordiger. 

“Hoe is dat in Godsnaam mogelijk,” vraagt de hotelbaas.

“Heel eenvoudig,” zegt de vertegenwoordiger: “Ik kwam een beetje later dan hem de kamer binnen. Hij lag al op zijn bed. Ik heb hem een kus gegeven op zijn achterwerk en gezegd: “Welterusten schoonheid. En die kerel heeft de hele nacht rechtop in zijn bed gezeten om mij in de gaten te houden.”

Geen opmerkingen: