zaterdag 1 mei 2021

BUURTBEWONERS ONDERHOUDEN 'TORTELTUIN' HYLKEMAHEERD

 

"Het is niet alleen maar een mooi plekje in onze woonheerd, heel Beijum mag er van genieten. Ga lekker op een picknick-bank zitten, laat de kinderen in de naastgelegen speeltuin spelen, geniet van de mooi aangelegde tuin."

Actieve wijkbewoonster Tanja Willems vanmiddag.

Hylkemaheerd. In en rond de daar aangelegde Torteltuin.

Bekend van 't Eethuis Beijum/Restaurant Beijum (Facebook).

Ze was een der spelers in ''Droomgasten', een video door Iraanse studenten van Kunstacademie Minerva gemaakt. Wiershoeck-tuin.

Tanja, kortom, initiatiefneemster van mooie projecten in de wijk. Tijdens het begin van de coronacrisus, vorig jaar maart, een nogal deprimerende periode, kwam ze op het opbeurend idee om in haar woonheerd een Torteltuin aan te leggen.

Blogger vanmiddag, tijdens het maken van de foto's, hoe kwam je op die naam Tanja?

Tanja: "De naam is gebaseerd op Pluk van de Petteflat, ik las buurtkinderen hieruit voor."

De Gemeente Groningen hielp mee met de aanleg van de ronddraaiende (qua paden) Torteltuin. Vandaag waren vrijwilligers in de weer om de tuin te onderhouden, er werden onder meer houtsnippers op de paden gestrooid. Altijd handig, kleigrond in Beijum, een vaste ondergrond creëren in wat een drassige ondergrond kan zijn (Beijum Kleijum).

Beijum is weer een groen plekje rijker. Fruitboompjes, bessenstruiken, wilde bloemen...Een uitnodigende plek om heen te gaan. Chillen, wat te drinken menemen...er staat een vuilnisbak. Speelmogelijkheid voor kinderen.

Mooi bezig Hylkemaatjes.

(Vorig jaar juni)

(Zie ook de bovenste foto in dit bericht van gisteren)

Geen opmerkingen: