maandag 24 mei 2021

PASSANTEN KORREWEGBRUG TIJDELIJK 24-7 BEGELEID"We staan tot nu toe 24 uur per dag bij deze brug, aan elke kant ervan een persoon. Dit is een pilot die nog zeker een week duurt, daarna zal het afgebouwd worden en zullen we er niet staan tussen 22.00 en 0.6.00 uur." 

Gistermiddag, weer even bij dé brug wezen kijken die een week geleden landelijk in het nieuws was. Onze aloude oversteek tussen het Heerdenpad en de Korreweg.

Afgelopen vrijdag reeds over bericht, er staan taxibusjes en stewards om mensen met beperkingen te helpen om de oversteek toch gedaan te krijgen.

Even de auto aan de kant en naar de brug lopen. Direct maar even een foto maken, zie boven.
Bezorgbrommertjes reden naar boven en naar beneden, handige jongens op de loop- en fietsbruggen.

Niet zichtbaar op de foto, maar een taxibusje stond links, einde of begin Ulgersmaweg, van welke kant je het maar bekijkt.

Even naar de relaxed uitziende man in zijn groene pakje lopen, zie foto boven en links.
Toegankelijk op vragen antwoorden: "Als het moet duwt mijn collega of ik een scootmobieler omhoog en begeleiden we die naar de overkant. Ja, we staan hier tijdelijk ook 's nachts, maar dat gaat er over een week denk ik wel af."

Je kunt niet zeggen dat Rijskwaterstaat geen verantwoording neemt voor de kapot gevaren brug. Het steunt passanten optimaal die de oversteek niet op eigen kracht kunnen maken.

Maar de man op de foto vertelde ook, en dat is zowel invoelbaar als wel ook begrijpelijk, dat de nachtdiensten er binnenkort af gaan. 

Want, deze blogger kan het mis hebben, maar gaat er wel eens iemand in een scootmobiel of rolstoel tussen tien uur 's avonds en zes uur in de ochtend van of naar Beijum (Stad)? 


 

Geen opmerkingen: