woensdag 5 mei 2021

LEVE DE VRIJHEID!

Zesenzeventig jaar vrijheid mensen!

Deze blogger behoort tot een generatie mensen die nog nooit een oorlog heeft meegemaakt.

Dat stemt hem dankbaar.

Je zult het maar moeten meemaken, moordpartijen, bombardementen, verkrachtingen, plunderingen, executies...

Tegenwoordig, in coronatijden, heb je gekke mensen die brullen dat hun vrijheid is afgepakt. Niet wetende dat je soms vrij bent als je wat vrijheid inlevert.

Het zal het doorgeschoten individualisme zijn, ikke en mijn vrijheid. Die moet onbegrensd zijn...Ik moet alles kunnen doen wat ik wil.

Maar wat is vrijheid nou echt? Dat is dat we mogen zeggen, denken, bekijken, beluisteren en geloven wat we willen, zo lang de vrijheid van een ander daarmee maar niet geschaad wordt. Vrijheid heeft helemaal niets te maken met avondklokken en lockdowns.

Maar wat een vrij land leven we toch in, dat je mag brullen en tekeer mag gaan tegen alles wat je niet bevalt.

Leve de vrijheid mensen. Wat zullen we eens eten vandaag?

En voor mensen die menen dat ze in een dictatuur leven, geniet ervan, voer je vrijheidsstrijd, post de meest maffe berichten op Facebook over complotten en 'de elite die ons wenst te onderdrukken.' Loop achter Thierry aan die ons land gaat redden. Verzet je tegen de onderdrukking die je in je eigen hoofd inbeeldt. Wees en zelfverklaarde 'realist', een 'vrijheidsstrijder', een 'wakker' iemand. En noem iemand die buiten je Eigen Gelijk staat een 'schaap die slaapt.'

Je mag ook zo gek zijn dat je verklaart dat 'je tegenwoordig niks meer mag zeggen.' En dat oeverloos blijven rondschreeuwen.

Wees een afgestudeerde viroloog of anderzijds deskundige van de Vrije Google Academie of Facebook-Hogeschool. Of een You Tube- professor.

Het mag allemaal in dit vrije land! Geniet ervan. Of wees zo vrij (...) om er op te mopperen of te schelden

Geen opmerkingen: