maandag 21 juni 2021

MAANDAGOCHTEND (535)

Het is 21 juni en de kortste nacht ligt al weer achter ons
Moet toch bijzonder zijn, helemaal boven in Scandinavië wordt het deze periode helemaal niet donker.

Foto boven is gisteravond tegen half elf gemaakt.

De stremming van de kapotte Korrewegbrug blijft maar voortduren. Er zit iets onrechtvaardigs in, lichamelijk gezonde mensen kunnen relatief probleemloos van Beijum naar Stad vice versa, maar je hebt een probleem als je afhankelijk bent van je scootmobiel of rolstoel. Daar zouden Rijkswaterstaat in samenwerking met de Gemeente Groningen iets aan moeten doen, zodat deze mensen ook weer een stukje onafhankelijkheid en mobiliteit terug kunnen krijgen.

Foto links, de hitte is voorbij, de temperatuur is behoorlijk gezakt. Dit opblaas-zwembadje hebben we derhalve niet meer nodig en dus leggen we die op straat in de Froukemaheerd. Het ding zal ook lek zijn geweest.

Foto rechts, een soort van vlierbloesem-poort ergens in de wijk. Een vlierboog eigenlijk, je kunt moeilijk door de muur gaan immers.


 Foto beneden is ergens in het Groene Hart van de wijk gemaakt. Hier uitgaan en rondhangen is zeer de moeite waard. Staat vrij vertaald op het grijze aanplak-kastje.

Uitgaan kun je niet meer in Beijum nu er geen café meer is. Maar verder is de moeite waard om rond te hangen, foto's te maken en stukjes te schrijven. En deze MAANDAGOCHTEND.

De zomer is begonnen, en de nieuwe week ook. Een voor zover mogelijk gezonde week toegewenst. En dat het gedoe rond de Korrewegbrug gauw verholpen mag zijn.

Geen opmerkingen: