woensdag 30 juni 2021

COLUMN UIT LEWENBORG (209)

 Sportdag

Afgelopen zondag was het een heuse Nederlandse sportdag, zowel voor de wijk Lewenborg, Max Verstappen en het Nederlands elftal. Een feestje hebben we er van gemaakt.

De dag begon vol goede moed, de zon scheen lekker en zo besloten we om eerst even bij de voetbalclub FC Lewenborg te gaan kijken die tegen G.V.A.V. moest voetballen en de scheidsrechter is een goed vriend van ons. Hij rende op het veld achter zijn fluitje aan. Hier heb ik ook al eens eerder over geschreven. Niet perse over hem, maar over een voetbalmiddag en hoe of dat nu eigenlijk allemaal in zijn werk gaat, op zo’n veld, dit vertelt door een dom blondje… Hier is het terug te lezen *voetbalmiddag*

Nou goed, het was jammer om te zien dat de andere club beter was dan FC Lewenborg die we luidruchtig deden aanmoedigen, onder het genot van een biertje. Gezellige en mooie sportkantine, hier komen we vast nog wel weer eens terug, zo op een zondag om een wedstrijd te bekijken. Het is goed te vertoeven daar bij FC Lewenborg.

Na de wedstrijd gingen we huiswaarts om ons om te dompelen in ’t oranje.

Ondertussen de telefoon bij de hand, want onze Max was aan het racen. Ergens kwam er een donkere wolk aan en Max hoopte dat ’t niet zou uitbarsten in een plens bui. Dat zouden zijn banden waarschijnlijk niet hebben aangekund. Max heeft op een indrukwekkende manier gewonnen, dat was overwinning nummer 1 van die dag! Op weg naar de wereldtitel. 

Go go go Max!

Thuis gekomen, de oranje kleren aan. Hapjes mee en al toeterend lopen met vrienden naar andere vrienden waar we met z’n allen in een juichstemming waren. Hapje, drankje en een soepje bij de hand keken we vol spanning naar het beeldscherm. De nodige commentaren en oeh’s en ah’s en het alfabet kwam ook nogal eens langs. Ons geschreeuw tegen het beeld, hielp natuurlijk geen fluit. Snoopy deed vrolijk mee, met haar geblaf af en toe. Al was dat vooral om te schooien voor iets lekkers. Wel gepast gekleed uiteraard voor even op de foto.

Helaas was Nederland niet opgewassen tegen Tsjechië. Tjonge, tjonge wat een domper. We hadden nog steeds de vlaggetjes niet buiten gehangen en die kunnen nu dus de kast in voor volgend jaar, mag ik hopen. De oranje kleren uit en in een tas weer mee, bah, zo jammer dit. Nu dan maar voor België gaan, denk ik. België is in ieder geval een stap verder door te winnen van Portugal. Hopa, in de pocket. Dat wordt spannend in de kwartfinale tegen Italië op 2 juli. Doen we gewoon iets roods aan, voor die rode duivels en hopen dat ze gaan winnen. Tja, voor welk ander land moet je dan nog warm lopen…

Onze hele sportdag eindigde dus maar in één overwinning en dat was die van Max. Het mocht de pret verder niet drukken, we hebben een leuke en gezellige middag en avond gehad. 

Voor welk land zijn jullie nu?

2021©Vlindertje73

Geen opmerkingen: