donderdag 3 juni 2021

MORGEN WEER BALKON BEWEEGDAG BEIJUM

 Update 12.15 uur, de organisatie meldt dat Olga morgen ' i.v.m. onvoorziene omstandigheden NIET komt.'
Vorig jaar juni was het een groot succes

Het gaat morgen op herhaling. De balkonbeweegdag te Beijum.

Door Charlotte Siekman

A.s. vrijdag is de Nationale Balkonbeweegdag 2021! En dat vieren we natuurlijk ook in Beijum. Het is een mooie samenwerking tussen verschillende partijen; VRIJDAG in de buurt, MAF, WIJ Beijum, Het Heerdenhoes, Sportwijk Beijum-Beijum Beweegt, het Alfa College – Sport en Bewegen, de Amuser en het Nationaal Ouderenfonds.

Als leuk nieuwtje kan ik vertellen dat ook Olga Commandeur van de partij is! Ze komt om 15.00 uur bij het Heerdenhoes  (Melsemaheerd 2, 9736 EN, Groningen) en loopt mee naar de Amkemaflat, waar ze de eerste balkonsessie gaat verzorgen.  We lopen vervolgens door naar de Bunnemastee voor een tweede balkonsessie. Ondertussen is er voor de achterblijvers een Bingo bij het Heerdenhoes rond 15.30 uur. Daarna lopen we terug naar de Melsemaheerd voor de derde en laatste Balkonsessie en een afsluitend Beweegfeestje. Zo rond 17.00 uur verwachten we af te ronden.

 

Door antwoord te geven op de vraag hoe we muziek gaan gebruiken om samen met ouderen de hele zomer door te bewegen , heeft Sportwijk Beijum één van de tien complete muziekinstallaties gewonnen van de VriendenLoterij in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds (zie foto)!

Deze kan in de toekomst natuurlijk ook door partners gebruikt worden. Hoe en wat communiceren we later.

 

Voor nu, vrijdagmiddag een beweegfeestje voor jong en oud in Beijum. Maar laten we vooral niet vergeten dat het in de eerste plaats gaat om de ouderen in de wijk in beweging te krijgen en plezier te brengen!

 

Ook wil ik een ieder bij deze vragen om je goed aan de richtlijnen te houden. Houd voldoende afstand en spreek elkaar erop aan als het (per ongeluk) en even niet lukt. Het is zo fijn dat we weer wat meer vrijheden hebben. Laten we daar dankbaar voor zijn, van genieten, maar ook met respect mee omgaan!

 

Verder nog een kleine voorbereiding. Klein gebaar met grote impact:

 

Zwaai met je hart! Laat op 4 juni om  je hart spreken en kom in beweging tijdens jouw beweegsessie. Ons hart gaat uit naar iedereen die het samenzijn mist, nu tijdens corona en misschien eerder ook al. Daarom tijdens de Balkon Beweegdag een klein gebaar met grote impact: zwaaien met je hart! Zo zwaaien we naar elkaar op het balkon en zodat iedereen die deze zwaai ziet of doet kan voelen: we doen het samen! Hoe zwaai je met je hart?:

 

(276) Zwaai met je hart - Nationale Balkon Beweegdag 2021 - YouTube

 

Bij vragen kun je me altijd mailen! Mocht ik nog iemand vergeten zijn in deze mailing, schroom niet om hem dan door te sturen!

 

Dankjewel en hopelijk tot vrijdag!!

 

Geen opmerkingen: