maandag 14 juni 2021

WAT BEZIELT JE OM UIT BEIJUM WEG TE GAAN? (7)


Dag Han,

laat me eens positief beginnen....en op antwoord op je vorige (.....) inbreng

Nee hoor, we hoeven het niet meer over al of niet een tuin te hebben. Ik zit er wel toevallig in om dit stukje te tikken, een sloot een half meter van me af, kikkers kwaken vlakbij, de wind ruist zachtjes door de vele bomen die vlakbij in de buurt staan, iets verderop is de klimtoren van Kardinge zichtbaar, hoor ik daar nog iets verder weg geroezemoes van zwemmende en zonnebadende mensen in en bij de Kardingerplas?

Maar nee, laten we het niet meer over een tuin hebben. Wat fijn dat jij een plantenbak op poten wil aanschaffen daar bovenin je flat. Heb je toch wat groen om je heen. Ik had verder geen kruiden achter je gezocht, je wil er salie, rozemarijn, basilicum enzovoort in gaan verbouwen?

Goedbezig man! Leuk, Paddepoel heeft een kruidenman, in Beijum hebben we een wereldberoemde kruidenvrouw.  Daar ben je vast ook fan van in coronatijden. Gezond eten, gezonde kruiden, weerstand opbouwen....

Kan het zijn dat hoog wonen ook arrogant maakt? Waarom zou ik het door je genoemde boek van Huizinga 'vast niet hebben gelezen?'

Mooi dat je je een beetje bloot geeft en vertelt over je voorliefde voor naturisme. Ja, ik lag in mijn studententijd ook wel eens in Adamskostuum (zonder hoofdletter....). aan het naaktstrand van de Hoornseplas. Ik herinner me de Snol, Stichting niks om het Lijf, de blote dames en heren van genoemde stichting mochten zich maar al te graag laten zien. Ik sluit niet uit dat ik daar ooit op mijn blote kont naast je blote lijf heb gelezen en gelegen.

Dat zou een band hebben kunnen bewerkstelligen. Maar wat schreef je vorige week nou weer? Over het Zilvermeer gesproken: is er al weer blauwalg gevonden, nu de temperaturen zowaar een weekje boven de twintig graden uitkomen? Heb je als Beijumer of Lewenborger zo’n plas naast de deur, kun je er in de zomer nooit in zwemmen. Zielig, hoor! 

Nou ben je zo goed bezig om een kastje met kruiden op je etage te zetten, moet je toch weer zuur gaan doen. Wat nou weer zielig? Weet je dat salie zuiverend werkt?

Dan over het uitgaansleven. Mooi dat je in je bongeljaren vlakbij waar je nu woont je vol kon laten gieten met gerstenat. Maar wat heb je daar nu als zestigplusser aan? Trouwens, is het een beetje te doen om met een rollator dertien hoog in Paddepoel te wonen?

En nog maar een trouwens, ik ben een achterdochtige Veenkoloniaal, heb jij mevrouw Vlindertje uit het armoedige Lewenborg ingeschakeld om samen met haar een beetje tegen mij en het schitterende Beijum te gaan lopen ageren? Dat gaat niet werken, dat weet jij ook wel. En niet goedkoop gaan zeuren over de bekende waard en zijn gasten a.u.b.

Zeker ga ik deze zomer even weg uit eigen land. Nog even mijn tweede prik halen en dan met mijn twee paspoorten de hort op.

We zouden bijna tegelijkertijd onze tweede krijgen. Maar wat heb ik nou vernomen, ben jij als een soort van Maarten van Rossum voorgedrongen en ben jij al 'klaar?'

Jaja, de brutalen hebben de halve wereld, maar ik heb Beijum....Ik zal verder lief eindigen, goed dat jij ook geen wappie bent, en gewoon aan het experiment vaccinatie hebt meegedaan. Is je 5g al beter? Ben je al magnetisch geworden door je vaccinatie? Voel je de Soros-chips in je lichaam al?

Ik groet je bezweet en bijna verbrandt vanuit mijn Goddelijke tuin. Jaaahh...moet met een g...

Ps. ik wil je wel een paar kruidenplantjes komen brengen....Arme Paddepoeler....

Hadden we het over zielig?

Deel 1 en 2....3....en 5....

Geen opmerkingen: