donderdag 24 juni 2021

BUITENFITNESS BEIJUM FEESTELIJK GEOPEND
Het was een mooie ochtend, deze 24e juni van het jaar 2021.

De wijk Beijum staat prachtig in bloei, en midden in het Groene Hart van de wijk, op het terrein van het Trefpunt, bloeit ook iets moois.

Het voorjaar staat bekend als het jaargetijde van nieuw leven. Het is weliswaar al een paar dagen officieel zomer, maar Beijum beleefde vanochtend als het ware de geboorte van Buitenfitness Beijum.

Ca veertig genodigden, het moest niet te druk worden in verband met nog steeds geldende coronamaatregelen, verzamelden zich tegen tien uur op genoemde terrein van het activiteitencentrum aan de Beijumerweg.

Er waren hapjes, koffie, iets anders te drinken, voorradig  en de stemming zat er goed in.
Terzijde, een dergelijke bijeenkomst leent zich er altijd uitstekend voor om een beetje te netwerken, contacten aan te halen.

Grondleggers Anne Bekkema en Evert Sulman waren ook aanwezig, zie daarvoor onder anderen de video (en de foto links waarop ze trots voor de toestellen staan).

Daar kwam wethouder van Sport te Groningen, Isabella Diks, aan. 

Het was een feestbijeenkomst, dus niet teveel doorzagen over haar slechte publiciteit van de laatste maanden in verband met wachtgeldperikelen. Wel even vragen of het leven ook zwaar is omdat ze zoveel over zich heen heeft gekregen.

Samen met Beijumse Marga Zijl opende ze het fitnessparcours. Zie foto rechtsboven. Senioren en ook kinderen maakten direct gretig gebruik van de sportvoorzieningen.

Na jaren van tegenwerking en bedenkelijke politieke spelletjes op wijkniveau is Beijum eindelijk een mooie voorziening rijker.

 

2 opmerkingen:

Han Borg zei

Alle Beijumers van harte gefeliciteerd met deze plek: er is jarenlang voor gestreden, en uiteindelijk is er een buitenfitnessplek gekomen! M.n. Anne Bekkema en Evert Sulman verdienen hier alle lof en eer: doorzetters zijn het!!

Anoniem zei

Wordt het geen tijd dat de BOB na zoveel jaren een keer excuses aanbiedt voor zoveel wanbeleid? Ik, Klaas bedoel, het was zo erg allemaal.