woensdag 23 juni 2021

NA ACHT JAAR EINDELIJK BUITENFITNESS IN BEIJUM

 


"Ik ontdekte dat als je jouw ideeën deelt, het gesprek op een oprechte manier aangaat en zo af en toe op gepaste manier een stapje terug doet, je heel ver komt in het zoeken van de bloei van jouw wijk of stad."

Voormalig wijkgenoot Evert Sulman was in 2013 met Anne Bekkema de grondlegger voor het plan Buitenfitness in Beijum.

Zie hem links op de foto staan in Winkelcentrum Beijum. Dat was in 2013 toen er enquêtes werden afgenomen over wel of geen buitenfitness in de wijk.

Op de rechter foto staan Anne en Evert. De enquête kreeg een overweldigend respons, er was genoeg draagvlak voor fitness in de buitenruimte van Beijum en de enquête deugde

Morgen wordt het project eindelijk officieel geopend.

Over dat het plan acht jaar moest duren voordat het gerealiseerd werd, is het nodige geschreven. Zie dit bericht van vorig jaar zomer (met links) over het tegengewerkt worden. Han Borg schreef daar in 2015 een woedend stuk over.

Vreemd, toenmalig burgemeester den Oudsten wist in 2015 dat er geen draagvlak voor Buitenfitness Beijum was Dit tot groot ongenoegen van de Stadspartij

Deze Beijumblogger vroeg aan Evert Sulman een bericht te schrijven over het heugelijke feit dat Buitenfitness Beijum eindelijk een concrete realiteit is. Dit schreef hij:

Anne Bekkema ontmoette ik na lange tijd eind 2013 spontaan op straat en zij maakte me enthousiast voor een ontmoetingsplaats voor jong en oud rond buitenfitness. Na geruime tijd ontdekten we dat er voldoende draagvlak was bij de bewoners, maar we kregen van diverse wethouders te horen dat zij ons burgerinitiatief niet konden steunen; we werden zelfs gevraagd te stoppen. Met name de plek was discutabel. Zowel Anne als ik hebben het initiatief na verloop van tijd overgedragen aan ‘de wijk’. In al die jaren op onze handen zitten, kregen andere wijken buitenfitness plekken. Dankzij Anne ontdekte ik dat als je jouw ideeën deelt, het gesprek op een oprechte manier aangaat en zo af en toe op gepaste manier een stapje terug doet, je heel ver komt in het zoeken van de bloei van jouw wijk of stad. Dankzij deze ervaring heb ik stichting Quartermasters kunnen opzetten waarmee we jaarlijks met 7 betaalde krachten 1.600 vrijwilligers ondersteunen. Enorm dankbaar ben ik de huidige werkgroep en het doortastende optreden van professionals vanuit gemeente en WIJ-team dat er toch een buitenfitnessplek ontworpen en gebouwd is. Zoals we destijds al zeiden: alleen ga je sneller, samen kom je verder. Dat bewijst de huidige werkgroep met de opening morgen van buitenfitness in Beijum.

Geen opmerkingen: