zaterdag 26 juni 2021

CORONABEIJUM (38)


 Wat zou het toch een verademing zijn als dit de laatste Coronabeijum zou zijn, de serie die maart vorig jaar begon

Wie snakt er niet naar het einde van de coronacrisis?

Tegen twee uur vanmiddag fietste deze blogger even naar Winkelcentrum Beijum, de dag van de grote versoepelingen is immers aangebroken. Het is 'mondkapjesuitzwaaidag', hoorde hij al fietsend.
Langs de Emingaheerd ontwaarde ondergetekende een paal met stickertjes, zoals je die zoveel tegenkomt tegenwoordig.

Zie afbeelding links. Komisch, wat deze blogger betreft, 'vrijheidstrijders' en 'wakkeren' halen al maandenlang van alles uit de kast om de coronamaatregelen verdacht te maken. Gezondheidswaarschuwing, staat bovenaan het witte plakkaat. Er staat o.a., serieus, gebruik van mondkapjes kan leiden tot psychische klachten als stress, angst en depressiviteit. Waarbij de drie genoemde aandoeningen vet gedrukt zijn om indruk te maken.

Je hoeft geen afgestudeerde psycholoog te zijn om te weten dat als je een mondkapje draagt om even te gaan winkelen, en je daar psychische klachten van zou krijgen, je geestelijk al behoorlijk labiel in elkaar moet steken.
Beetje nuchter mensen, baat het niet, het schaadt ook niet.

Het grappigste dat deze blogger onlangs meemaakte was dat een zware shaggie rollende Beijumer ondergetekende al hoestend en rochelend uitlegde zich niet te laten vaccineren "want je weet niet wat voor troep daar allemaal inzit." Ook hier weer die opzichtige verdacht makerij, vaccinaties afschilderen als 'een experiment.' Je zou bijna denken dat de verdacht makers psychische klachten door het dragen van een mondkapje hebben gekregen. Wat een wantrouwen, tegen paranoia aan.

Ook las deze blogger ergens (Facebook-site Beijum) iets over naar een vrijheidsdemonstratie in Amsterdam gaan. En om dat dan gezellig te combineren met een weekendje uit in Amsterdam. De ironie. Wat een vrijheid. Wat een mogelijkheden en keuzevrijheid.

Een enkeling liep nog met een mondkapje op door het winkelcentrum. De muntstukjes voor de winkelwagens zijn nog niet weer heringevoerd, maar er staat geen medewerker meer om de wagens te ontsmetten. Zie foto boven.

Hopelijk komt er in het najaar geen hernieuwde golf, zodat we definitief weer naar 'normaal' terug kunnen keren. Zodat het grote complot dat corona heet, en het daaruit voort rollende experiment vaccineren tot het verleden behoort. Dat de lezer de ironie van voorgaande zin duidelijk moge zijn.

1 opmerking:

Han Borg zei

Toen ik hier vandaag bij de Lidl in Vinkhuizen boodschappen deed voelde het echt fijn om weer eens zonder mondbedekking te kunnen struinen door de winkel. Wat onwennig ook. Het gaat met de besmettingen en de ziekenhuisopnames nu de goede kant op, maar laten we ons niet rijk rekenen: de delta-variant van corona rukt op en die schijnt een stuk besmettelijker te zijn dan de andere varianten. Dus blijf voorzichtig, en houd je zoveel mogelijk aan de 1.5m regel.