vrijdag 25 juni 2021

'LONGKANKER' LIGT OP STRAAT TE BEIJUM

Rookwaren zijn dodelijke drugs bij uitstek. Per jaar sterven in Nederland 20.000 mensen door roken.

Het voor de bühne-plan Rookvrij Groningen is door de coronacrisis helemaal ondergesneeuwd. 

Foto's, deze blogger treft ze veelvuldig in het straatbeeld van Beijum aan. Weggeworpen lege pakjes sigaretten of shag. 

Neergegooid door mensen die 'enthousiast' aan hun (long) kanker en vervroegde dood werken.

Roken brengt geld in het laadje, het loopt dientengevolge voor geen meter om de route naar een Rookvrij Groningen te plaveien.

Twintigduizend doden door roken in Nederland. Per jaar! Bestaan er ook rook-wappies?

Waar geld verdient wordt aan roken worden plannen om rookwaren uit zicht van jongeren te houden niet al te snel uitgevoerd. Maar het is er hier uiteindelijk toch ook van gekomen. Al in 2016 verkondigde AH dat rookwaren niet zo opzichtig zouden worden uitgestald, zie dit bericht

Rookvrij Groningen zal zeker niet in Beijum Oost beginnen.

De peukenbak bij de kinderspeelplaats vlakbij het Melsemagebouw staat er nog steeds

Zien roken, doet roken. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Steeds meer sportverenigingen worden rookvrij. Niet alleen binnen, maar ook buiten. Wil jij dit ook voor jouw sportclub? Lees verder...(Sport050)


2 opmerkingen:

Henk Kamminga zei

Ja, en daar is de stad Groningen zelfs koploper in Nederland, blijkt uit cijfers van het CBS. In Nederland wordt steeds minder gerookt, maar in deze stad blijft het aantal verstokte rokers gelijk, dus geen afname. En dat zie je weer terug in het straatbeeld. Het aantal mensen met een peuk in de mond (ja, zelfs op de fiets) is in De Hunze en Beijum talrijk. Duidelijk meer dan in andere wijken van de stad, volgens mij. Als ik naar AH ga om mijn wekelijkse boodschappen te doen, lijkt het alsof ik de enige niet-roker ben. Praktisch iedereen die je onderweg tegenkomt rookt op straat.

anoniem zei

pfff altijd dat commentaar op rokers
nu nog foto's vanuit de kroeg alcholnuttige personen enz.
alchol maakt veel meer kapot dan je lief is.zoals:
geweldadigheid
dodelijke ongevallen
overlast
criminaliteit
huislijk g3weld
hersenletsel

kortom dat roken schadelijk is weet de roker ook wel maar die schade valt in het niet als je kijkt wat voor schade alcohol kan aanrichten.


-