dinsdag 16 september 2008

BUREN,GEREEDSCHAP EN OPEN HUIS

Komende zaterdag, de 20e september is het weer burendag. Driekwart van de Nederlanders zou best meer contact willen met hun buren. Een kwart heeft daar blijkbaar niet zo'n behoefte aan. Er wordt tegenwoordig van alles aan gedaan om de cohesie in een buurt te versterken.Bollen poten, samen hondepoep opruimen, sloten schoonmaken, troep opruimen, buurtbbq's, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt verzonnen.

 Als je aan de Froukemaheerd je nagel van een duim afslaat, je knie schaaft of met je hoofd tegen een deurpost aanloopt, kun je op bepaalde adressen aanbellen om je te laten behandelen. Er zijn EHBO-setjes verstrekt door de gemeente Groningen. Riekje Wiechers is van de burenhulp en ze organiseert de 20ste aan de Froukemaheerd een burenhulpdag.

Ze heeft nu o.a. ook tuingereedschap in haar huis om uit te lenen, dit in het kader van een Goed Idee. Speciaal voor bewoners van de Froukemaheerd houdt deze burenhulp open huis en allerlei vragen kunnen hier worden beantwoord:: wat is burenhulp en wat voor gereedschap kun je lenen?

A.s zaterdag, 20 september van 16:00 tot 18:00Froukemaheerd 86 Tel. 06 - 342 09 368. De uitslag van de kleurplaatwedstrijd voor kids wordt dan ook bekend gemaakt. Riekje blijft er nuchter onder, ze heeft geen behoefte aan verplichte publiciteit en ze hoeft zich niet zonodig te profileren. Maar ze wilde wel even op de foto. www.froukemaheerd.nl

Geen opmerkingen: