maandag 8 september 2008

PASTOOR DIRK TEN DAM
Afgelopen zaterdag leidde hij een kerkdienst in Ambiente, in het kader van het eenjarig bestaan van de Kadushiclub. Al jaren leidt hij kerkdiensten in Beijum en Lewenborg e.o. Sinds de Mamrehoeve geen kerk meer is zijn z'n activiteiten in de wijk sterk verminderd.
Een stukje tekst op de site van de Walfriedparochie geeft een aardig stukje historie weer:
De parochie werd opgericht in 1971 in Lewenborg & omgeving. Ongeveer 5 jaar later kwam daar Beijum bij.De beschermheilige SINT WALFRIED was een zeer vroom Christen die gehuwd was met Theresia en vader van een zoon Radfried. Rond het jaar 1000 werden vader en zoon door de Noormannen vermoord. De familie kocht de lichamen vrij en op hun graf werd een kapel gebouwd. Naar deze kapel kwamen zeer veel pelgrims. De kapel stond in de buurt van Bedum. http://www.walfriedparochie.nl/
Dirk ten Dam is al vanaf 1978 in Beijum actief. Sinds het opheffen van de kerk in de Mamrehoeve ligt zijn werkgebied meer in Lewenborg, in de EmmaĆ¼skerk. Op mijn vraag wat hij van de wijk vind en of hij nog lang doorgaat is hij kort maar helder van stof:" Beijum is een prima wijk. En ik ga zeker nog door."

Geen opmerkingen: