maandag 15 september 2008

JAN KRIST

Het is al weer een week of tien geleden dat Jan Krist hier zijn tweeluik publiceerde. De gewezen anchorman van het Ommelanderhuis en winnaar van een schizofrenieprijs werkt tegenwoordig met zijn oude doelgroep, de daklozen, in Amsterdam. Er zijn nog wel eens mensen die me naar Jan Krist vragen. Omdat mijn productie op Beijumnieuws vaak erg hoog ligt verdwijnen reportages en artikelen ook snel weer naar de achtergrond. Het is niet anders, het nieuws van vandaag is morgen weer oud. Voor nieuwe lezers: de ontwikkelingen van Jan Krist staan in het archief links. (kijk bij 18 juni)Vandaag kreeg ik deze verlate reactie. Normaal gesproken zet ik reacties niet pontificaal op de site maar deze zal anders niet gelezen worden. Om de doodeenvoudige reden dat hij bij een artikel van bijna 3 maanden oud staat:
Leuk verhaal! Wel grappig dat jullie in purmerend hebben gewerkt, daar woont Fred Krist (broertje van Jan) ook al jaren :)Misschien is het leuk weer eens contact te leggen met de familie.Groeten René Krist

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Jan Krist heeft helemaal geen Schizofrenie prijs gewonnen. De Stichting waar hij voor werkte heeft die prijs gewonnen. Daar maakte Jan Krist inderdaad deel van uit, maar die prijs is de verdienste van een heel team. Beetje raar dat Jan Krist zich op de borst slaat alsof hij die prijs gewonnen heeft. Hij heeft in het Ommelander Huis een losgeslagen zootje achter gelaten. Waarna zijn opvolgster puin heeft moeten ruimen omdat Jan Krist te zweverig was geworden om de boel op orde te houden. Zoveel mogelijk met zijn mediageile kop op TV komen was in zijn laatste periode schijnbaar belangrijker. Het is niet voor niks dat Jan Krist voortijdig op non actief gesteld is door de Stichting waar hij in Groningen voor werkte.

Zijn volslagen idiote en totaal niet voorbereide plan in Spanje, waar hij zijn zoon ongevraagd in een kansloos avontuur stort zullen we het maar niet eens over hebben.

Anoniem zei

Van de site va Ypsilon (belangenvereninging Schizofrenen)

Sociaal pension 'het Ommelanderhuis' wint schizofrenieprijs


De Kwaliteitsprijs Schizofrenie 2003 gaat naar sociaal pension 'het Ommelanderhuis' in Groningen. De voorziening voor psychiatrische patiënten viel onder meer op door de bevlogenheid van het personeel en de praktische manier waarop die de wensen van de patiënt weet in te vullen.
Jan Krist, leidinggevende van sociaal pension, kreeg de prijs uitgereikt tijdens het congres 'Mensen met schizofrenie: Jij maakt het verschil' in Ede. De Kwaliteitsprijs Schizofrenie, die voor de negende keer werd uitgereikt, bestaat uit een geldbedrag van duizend euro.


Dus wat nou "Jan Krist heeft een prijs gewonnen". Ik heb me daar in de tijd dat hij zijn Spaanse Luchtkasteel ook al over verbaast. Dat hij claimt dat hij die prijs gewonnen heeft. Lulkoek en niet bepaald collegiaal naar het team van het Ommelander Huis toe.
Mooie praatjes genoeg, maar de waarheid over Jan Krist is gewoon dat hij veel goeds voor het Ommelander Huis heeft gedaan, maar dat zijn laatste periode daar een vrij belabberde was. Zoals ook in de TV serie op TV Noord te zien was. Waar Jan Krist ter meeredere eer en glorie van Jan Krist een bewoner bezocht die in een psychose zat. In plaats van deze man tegen zichzelf in bescherming te nemen moest dat allemaal op TV.
Zodat heel Groningen weer kon zien hoe geweldig Jan krist wel is. Hou op zeg. Jan Krist Groninger van het Jaar. Lachertje van de eeuw.

Anoniem zei

Jan Krist is een megalomane luchtfietser, en iemand die uitstekend in staat is anderen zand in de ogen te strooien, dat blijkt ook uit de reacties op zijn activiteiten. Een grote zeepbel, en een piepklein hartje. Wat een akelig mens, en dat zeg ik niet snel.