donderdag 25 september 2008

KINDEREN SPANNEN ZICH IN VOOR KINDEREN

Gisteren zwierven veel kinderen uit over de wijk. Het leek wel een competitie, wie weet er het meest te verkopen? Als je te lang wacht is iemand je voorgeweest en is de deur verzegeld met een sticker.
Het thema van de Kinderpostzegelactie 2008 is 'Laat kinderen leren'. Goed onderwijs in een veilige omgeving is van door­slaggevend belang voor de ontwikkeling van kinderen. Veel kinderen willen of kunnen niet naar school. Kijk voor meer informatie op: http://www.kinderpostzegels.nl/


De schoenendoosactie loopt al langer. Edukans vindt dat andere kinderen net zoveel kansen moeten hebben als jij. Daarom werken we in arme landen aan meer scholen, meer schoolbanken, meer schoolborden, meer schoolboeken en meer leraren. We helpen kinderen zonder kansen naar school. Zodat ze wel kans hebben op een betere toekomst. http://www.kidsvooredukans.nl/overedukans/ Op de foto staan kinderen van groep 3 van de Heerdstee te pronken met enige meegebrachte, en goed gevulde, schoenendozen. Solidair zijn met kinderen die het minder hebben zit er bij de meeste kinderen goed in. Mijn ervaring is dat de meeste kinderen niet actief zijn met postzegels en schoenendozen omdat het 'moet.' Nee, de motivatie en drang om dit te doen zit al in de meeste kinderen. Er gloort hoop voor de toekomst.

Geen opmerkingen: