vrijdag 19 september 2008

OP VOETEN EN FIETSEN EN MORGEN GRATIS MET DE BUS

Gisteren was de actiedag met voeten en fietsen naar school. En morgen het hele weekend, dus ook op zondag) kun je gratis met de bus naar de binnenstad en naar de Hoornsemeer etc. reizen. Er wordt van alles aan gedaan om de auto te laten staan en de bus, benenwagen of fiets te nemen. Dit vermeldt het Dagblad op de site (http://www.dvhn.nl/):groningen -
Het openbaar vervoer wordt dit weekeinde in de gemeente Groningen gepromoot met gratis bussen. Stadjers hoeven binnen de gemeentegrenzen niet te betalen.
Maar ook bezoekers aan de stad profiteren van de actie. Bij de chauffeurs van de P+R-bussen, die mensen vanaf parkeerterreinen buiten het centrum naar de binnenstad vervoeren, hoeft evenmin betaald te worden.
De gemeente wil met de actie mensen overhalen om minder hun eigen auto te gebruiken. "Hoewel veel stadjers al gebruik maken van de bus, blijft een andere grote groep de auto nemen. Dat is jammer, want de meeste voorzieningen zijn prima te doen met de fiets. En als de weersgesteldheid een keertje tegenzit, is de bus het aangewezen vervoermiddel", stellen burgemeester en wethouders.
Aan de ene kant wordt het de automobilist gemakkelijk gemaakt. Aan de andere kant wordt het autorijden ontmoedigd.Het rijdt toch erg lekker door vanaf Beijum richting Julianaplein nu het verkeerslicht bij Driebond opgeheven is. Zelf ga ik het liefst met de fiets naar de stad. Zie ook http://www.froukemaheerd.nl/

Geen opmerkingen: