vrijdag 23 december 2011

BESTE WENSEN, ALDUS KRANTENBEZORGER

Daar heb je ze weer. Ik ben me bewust van de negatieve grondhouding in de eerste zin van dit blogbericht. Allerhande kritische gedachten spoken door m'n hoofd: 'Lelijke vieze Grunninger en zielig bloggende kniepstuver, kun je niks missen ofzo, denk je alleen maar aan jezelf,' etc. Verdomt, daar zit iets in. Ik heb het goed. Maar de ander? Schuldgevoelens en kerstgedachten duelleren om voorrang in het hoofd van uw nederige (jaja..) blogger. Ik mag niet vloeken, maar godgloeiende Godt..., nee, niet doen, blijf beschaafd.  Maar toch. Daar ging de deurbel weer. Vanavond had ik de eerste krantenbezorger van 2011 weer aan de deur voor een eindejaarsbonus. Vorig jaar kwamen drie bezorgers van Dagblad van het Noorden hun gage 'opeisen', twee van de Gezinsbode, een van een landelijk ochtendblad en nog een, ik weet niet precies meer van wie. Je scheept een trouwe (?)bezorger die 's ochtends door weer en wind gaat niet af met een eurootje. Ondergetekende dokte vorig jaar 30 euro. Zes keer vijf euro. Jahah, eigen schuld. En niet zo zeuren mijnheer. Want, iemand die in januari en februari heeft bezorgd, mag die ook nog z'n deel opeisen? Ja, natuurlijk, wat zemel ik nou, lig je zelf nog op je nest te rotten, bezorgd iemand je je krant(en). Een beetje respect graag. Bek dicht.
Vanavond kwam de eerste in een lange reeks weer aan de deur. Of de blogger voor zijn 5 euro een foto mocht maken? "No, I am from Liberia, and I..." Nou ja, kwam er op neer: Doe dan maar vanaf de rug genomen. Zie foto. Niet herkend willen worden.
Gelijk hebben ze. Ze zijn goed geïntegreerd. En ze kennen het Hollandse koopmansbegrip 'ergens een slaatje uit slaan' zeer goed. Het is om jaloers op te worden. Een beetje dom, braaf en kostenloos gaan zitten schrijven/bloggen gedurende een heel jaar.
En daarom, deze blogger valt maar één keer per jaar voor z'n vele lezers op de knieën: Geachte Beijumnieuwslezers: Het afgelopen jaar bezorgde ik u weer met veel enthousiasme en plezier het dagelijkse Beijumer nieuws. Kunt u als dank allemaal vijf euro overmaken naar gironummer 2831489? Het hoeft niet, maar tien euro is ook goed.
Ik dank u allemaal vriendelijk. Namens uw enige en echte bezorger van Beijumnieuws.

3 opmerkingen:

ralph zei

Straks komen ze van Lijn6 ook nog langs :)

Lisa zei

Ha, ga ik doen. Tientje voor een jaar plezier is niet veel. Fijne Kerstdagen!

Anoniem zei

Mag het ook naar serious Request?