dinsdag 27 december 2011

"OUD&NIEUW WORDT FEEST"

De vorige editie van de oud en nieuw viering in Beijum was geen doorslaand succes, maar wel weer dusdanig geslaagd om er dit keer op verder te kunnen bouwen. Er ging van alles mis op het 'feest' tijdens dejaarwisseling van 2010 naar 2011, maar een puinhoop werd het niet. Geen grootschalige vernielingen, geen rellen, geen Mobiele Eenheid, dit ging de jaren ervoor wel eens anders. Wat? Beijum had naam gemaakt als probleemgebied tijdens voorgaande jaarwisselingen. Rotzooi, gevechten, vernielingen en gewonden. Jongerenwerker Anno Jager was een jaar geleden een belangrijke spil in de relatief succesvol verlopen jaarwisseling. (Geen feest, maar ook geen gedoe)

 Komende zaterdagavond en nacht zal hij er weer staan. Bij het grote vuur op de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum. En bij het podium op hetzelfde plein, daar waar diskjockeys de muziek gaan verzorgen. Communiceren,praten dus, en...zelf een beetje meefeesten. Waarom niet? Komende zaterdag moet datgene wel gaan lukken wat een jaar geleden mis ging. Muziek, dans en ....feest. Bekijk de video en luister naar wat Anno Jager te zeggen heeft. Ondergetekende probeerde nog even te vragen wat jongeren bezield om rotzooi te trappen. Is het alcohol? Maar Jager wilde niks van dit soort vragen weten: "Daar wil ik het niet over hebben, ik concentreer me er liever op dat het feest gaat worden."
Een positieve insteek. Hoezo je richten op problemen en dingen die eventueel mis kunnen gaan? Het wordt feest tijdens oud en nieuw in Beijum. Helemaal zeker weet je dat natuurlijk nooit. Maar uw blogger hoopt het voor hem en met hem. Voor de bezoekers van het feest, en voor heel Beijum. MJD, politie, winkeliersvereniging, Stichting Stiel  en bewoners van Beijum, ze hebben allemaal één doel: een rel- en vernielzuchtvrije jaarwisseling. (Wordt vervolgd)
(Hou de komende dagen de papieren versie van Dagblad van het Noorden ook in de gaten. Vanmiddag was een verslaggever van de krant op gesprek met Anno Jager en met A.Meins van de winkeliersvereniging)

3 opmerkingen:

karin.P. zei

Niet alleen Anno werkt hard aan een leuke jaarwisseling ook onze wijkagent Rene Hofman werkt keihard om er voor te zorgen dat het komend weekend goed verloopt.

We zullen zien hoe het verloopt, verwacht een rustige jaarwisseling vorig jaar was het feest een flop als feest zijnde maar gebeurde er niks het kan dus alleen maar beter worden :)


Het wegblijven of niet zichtbaar in de wijk zijn van de politie/ME heeft daar ook erg mee te maken en dat was vorig jaar ook keurig geregeld.

Anoniem zei

Je moet natuurlijk uitkijken dat een feest geen jongeren uit andere wijken en uit Bedum aantrekt. Verder mag A.jager wel postitief zijn, naiviteit is wat anders. Er hoeven maar een paar etterbakken tussen te zitten en je hebt de poppen aan het dansen.

Alie zei

Heb net en foldertje in de bus gekregen over oud en nieuw. Heel keurig en netjes, een uitnodiging en achterop allemaal nummers die je kunt bellen ivm klachten of overlast oid. Heel erg netjes mensen!