zaterdag 31 december 2011

PLEIN WEST BEREIDT ZICH VOOR

Het plein is nog leeg. Een politieauto met agenten houdt de wacht
Podium is opgebouwd. Lekkere drankjes staan klaar


Zeecontainer tussen Atens- en Stoepemaheerd
  Plein West, het parkeerplein voor Winkelcentrum Beijum, ademt op het ogenblik een en al rust uit. Er staat een politieauto op de reguliere ingang van het parkeerplein, agenten lopen rond, de podiumbouwers hebben zojuist hun werkzaamheden voltooid en de zeecontainers staan opgesteld op het marktplein achter het Winkelcentrum. Alhoewel, herstel, zeecontainers? Er staat er maar een. Voorgaande jaren stond er ook zo'n bakbeest voor de ingang van het plein, tegenover bloemenzaak Aroen. Maar daar staat deze keer geen.
Op de foto rechtsonder ziet u zo'n container staan, het blokkeert de doorgang tussen de Stoepema- en Atensheerd. Bewoners van laatstgenoemde heerd zullen vanavond en vanacht een blokje om moeten lopen om het Buitenfeest te kunnen bereiken.
Een paar opgeschoten figuren op een brommertje reden net tierend en vloekend voorbij. In de verte klonk geklapper van vuurwerk en een vuurpijl schoot aan de Albrondaheerd de lucht in en spatte in kleuren uiteen.
Het ziet er goed uit op Plein West. In die zin dat er een stevig fundament is neergezet om tot een echt feest te kunnen komen. Het woord is aan de bewoners van Beijum die op het feest af gaan komen. En vooral ook aan de jeugdigen die met een slok op naar het feest gaan. Weten ze zich te beheersen? Kiezen ze voor samen feest vieren? Binnen een paar uur weten we daar meer over.


Geen opmerkingen: