zondag 25 december 2011

GEERT WILDERS EN BEATRIX

Deze 1e Kerstdag van 2011 leent zich er uitstekend voor om eens een commentaartje op landelijk nieuws te leveren. Groningen wil graag de duurzaamste stad van het land worden. Zie ook hier. Moet kunnen. Is daar wat verkeerd aan? De stad kreeg vandaag bijval van Beatrix, de koningin brak op 1e kerstdag een lans voor het begrip 'duurzaamheid.'
Koningin Beatrix sprak in haar kersttoespraak van 2011 over de zorgen die zij heeft over de toekomst van de planeet. Volgens de Koningin is hier te weinig aandacht voor door 'zorgen om geld en goed'. Elsevier.nl
Nogmaals, moet kunnen, zou je zo zeggen. Heeft Trix ook de vrijheid om een keer wat te zeggen of te verkondigen? Heet dat trouwens vrijheid? Nee, zegt het opperhoofd van de Partij voor de Vrijheid. Bek dicht, dom mens. Het bevalt ons niet wat je zegt. Ben je soms lid van Groen Links geworden?
De leider van de PVV, Geert Wilders, heeft negatief op de kersttoespraak van koningin Beatrix gereageerd."Mijn hemel is de majesteit stiekem lid geworden van GroenLinks?" vraagt hij zich in een bericht op Twitter af. Vorig jaar reageerde Wilders smalend op de uitspraak van de koningin dat de kracht van de samenleving ligt in dat wat verbindt, in plaats van in het vergroten van tegenstellingen. http://www.nos.nl/
Het zijn de (kerst)tijden dames en heren. Het ene poppenkastfiguur (Trix) roept wat in de ledige ruimte en een ander figuur, (Jan Klaassen?) een schreeuwlelijkerd die geen tegengas duldt, genaamd Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid(?), hoont het koninklijk mens dat haar recht op vrijheid van meningsuiting gebruikt om haar punt te willen maken.
Ondergetekende heeft veel ervaring met macht en onmacht in psychiatrische inrichtingen. Het lijkt hem enerzijds een prachtige uitdaging om aan het werk te gaan in de half open inrichting genaamd  'De Arena.' Krankzinnige bestuursleden, een maniakale 'Verlosser' en een 'supporter' die een keeper aanvalt. Wat een geweldige baan voor een psychiatrische verpleegkundige. Maar toppunt van psychiatrische uitdaging moet toch zijn om een geïsoleerde Koningin der Nederlanden samen met een voorman van de 'Partij voor de Vrijheid' op een therapeutische afdeling te hebben. Beatrix die psychotisch vanuit een isoleercel schreeuwt dat 'duurzaamheid een groot goed' is. En een gedrogeerde Geert Wilders, met een rechtelijke machtiging opgenomen, die hysterisch over de gang schreeuwt: "Hou je bek mens. Ik ben van de Partij voor de Vrijheid. Wil je die domme onzin voor je houden? Ben je soms lid van Groen Links." Een rustgevende spuit in z'n kont moet hem, en vooral de afdeling, een rustige nacht bezorgen. En dan Beatrix, die onder begeleiding een uurtje in een stilte-ruimte mag verpozen om haar grootheidswaanzin tot rust te kunnen laten brengen. Wat een leuke dienst moet dat zijn. En ondergetekende die glimlachend medicatie uitdeelt. Ge-nie-ten!
Zo maar een leuk kerstverhaaltje. Het heeft niks met Beijum te maken. Maar wel alles met de gekte die de wereld teistert.

4 opmerkingen:

jos zei

Zo te horen zijn psychiatrische verpleegkundigen al net zo machtswellustig als de rest.

Kees Huizenga zei

Zie hier de doordachte en bindende Kersttoespraak 2011 van koningin Beatrix:

http://www.koninklijkhuis.nl/Actueel/Toespraken/Toesprakenarchief/2011/Kersttoespraak_2011.html

Citaat:
“Geen land kan er wél bij varen als mensen alleen zijn gericht op eigen gewin. Bij het bepalen van de waarde van alles moet daarom meer gelden dan geld alleen. Geldzucht en zich verrijken vervormen het doel van de economie. Aan de nood van hen die niet voor zichzelf kunnen opkomen mag niet worden voorbijgegaan. Allen moeten kunnen méé-delen in welvaart zodat het menselijk welzijn steeds wordt verbonden met het algemeen belang. Bovendien moet in elke besluitvorming de kwaliteit van de toekomst meetellen. Die ligt in beschermen van natuur en milieu, respect voor het culturele erfgoed en onderkennen van de immateriële waarden die zin geven aan beschaving. Met de afwegingen die nu worden gemaakt, staat ook het leven van wie na ons komen op het spel; niemand mag daarvoor de ogen sluiten. Met kennis en informatie kunnen wij ons wapenen. Daarmee mag niet angst de drijfveer worden, maar een nieuw gevoel van universele verantwoordelijkheid.” Einde citaat.

De vraag is hoe “respect voor het culturele erfgoed” samen kan gaan met de enorme bezuinigingen op culturele instellingen.

Minister-president Mark Rutte draagt voor deze Kersttoespraak de staatsrechtelijke ministeriële verantwoordelijkheid. Hij heeft deze rede goedgekeurd.

De Kersttoespraken van onze koningin hebben voor mij een grote morele waarde. Zij doet een tintelend appèl op ons. Op de Nederlandse samenleving. Op gemeenschapszin, saamhorigheid en de multiculturele samenleving. Op “zingeving aan de beschaving”.

Zie verder:

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/12/25/beatrix-ageert-tegen-vraatzucht-een-kerstboodschap-die-net-iets-te-laat-kwam/

Anoniem zei

Ha, zet Rutte en Verhagen er ook maar mooi bij

Anoniem zei

Geert Wilders is een natte krant en ik heb 'm al uit.

(rené)