maandag 19 december 2011

MAANDAGOCHTEND (97)

We beleven de donkere dagen tussen Sinterklaas en Kerst. Wat gaat de tijd snel, vindt u niet? Nog twee nachten slapen en de dagen worden al weer langer.

Niet dat dit dan direct te merken is, maar zoals u weet gaan we vanaf de 21e weer naar het licht toe. Voor het maken van buitenfoto's zijn langere dagen meer dan welkom, voor half negen 's ochtends en na half  vijf 's middags lukt buiten een scherpe foto maken niet meer zo goed.

De foto's die u hier ziet zijn omstreeks kwart voor negen gemaakt. De ene foto geeft een situatie aan waarbij absoluut niet naar boven mag worden geklommen, op de andere foto ziet u de mogelijkheid om in geval van brand en gevaar naar beneden te kunnen koersen. Zeg maar te moéten koersen. Niet naar boven mogen, en verplicht naar beneden moeten. De foto links laat zien dat je bij het flatgebouw rond de Lidl niet naar boven mag. De bedoeling is om inbrekers tegen te houden. Rechts ziet u een brandtrap in de Froukemaheerd. Waarom sommige huurhuizen hier zo'n brandtrap wel hebben en andere weer niet, ontgaat me. De Sinterklaasperiode is voorbij, in geval van brand zullen bewoners naast dit pand vast niet over het dak gaan schuivelen richting veiligheidstrap.

De nieuwe week is weer begonnen, de laatste 'normale' week, van het jaar. Komend weekend is het Kerst. Dat brengt me op mooie gedachten. Het schijnt dat Jezus ook van inbrekers en slachtoffers houdt. Wat dat betreft is er hoop voor degenen die in Beijum in paniek naar beneden of sneaky naar boven willen.

Een prettige week allemaal. En soms bereik je grote hoogten in jezelf door ook naar het lagere binnenin te kijken.

Geen opmerkingen: