dinsdag 6 december 2011

INNERSDIJKBEWONERS KOMEN TERUG!

Het is aftellen geblazen voor de bewoners en het personeel van Innersdijk. Binnen afzienbare tijd verkassen ze allemaal voor drie jaar naar Ten Boer. U weet, het oude gebouw gaat tegen de vlakte en er zullen woonverblijven voor de cliënten komen die meer aan de eisen des tijds voldoen. In combinatie met de activiteitenbegeleiding van Innersdijk organiseren schoolkinderen uit Beijum een actie voor de tijdelijk verkassende Innersdijkers om de moed er in te houden. Op de foto ziet u twee activiviteitenbegeleiders van Innersdijk, links Elisa ten Hof en naast haar Kitty Boon. Kitty is naast activiteitenbegeleidster ook beeldend kunstenaar. Op de foto ziet u ze enthousiast naar een nieuwbouw-plattegrond kijken en wijzen. Let ook op de Sinterklaasattributen achter de dames. De verhuisdozen arriveren binnenkort in het oude verpleeghuis. De mensen van Innersdijk gaan eind deze maand in dubbel opzicht een oud en (tijdelijk) nieuw beleven. Kitty en Elisa stuurden  onderstaande tekst op. (bovenstaande tekst loopt soms wat minder ivm opmaakproblemen):
Wij komen terug!

“Een fotografieproject tijdens de tijdelijke huisvesting in Ten Boer.”
Wij komen terug is een ansichtkaarten project door ouderen en kinderen van Verpleeghuis Innersdijk voor basisschool kinderen uit groep 4 of 5 in de wijk Beijum. Het doel van het project is om contact te maken en te onderhouden met bewoners van de wijk Beijum zoals de kinderen van de basisscholen in Beijum.
Het kaartjes project 'wij komen terug,  is ontwikkeld door Elisa en ten Hof en Kitty Boon. Elisa ten Hof is werkzaam in Innersdijk als coördinator welzijn en Kitty Boon is activiteitenbegeleider en beeldend kunstenaar. Kitty Boon geeft workshops op scholen als bikker: “beroepskunstenaar in de klas” en organiseert het kunstproject en is uitvoerder van het project op de basisscholen.

De bewoners en cliënten van Innersdijk gaan tijdelijk verhuizen naarTen Boer, na 3 jaar komen de bewoners en cliënten terug naar het nieuwe Innersdijk. Wanneer verpleeghuis Innersdijk in Ten Boer verblijft wil Innersdijk regelmatig kaartjes sturen naar de kinderen op de basisschool. En zou het fijn zijn als de basisschool leerlingen kaartjes terug sturen naar de cliënten en bewoners. Op die manier willen we blijven profiteren van het contact waar al jaren in is geïnvesteerd .
Projectbeschrijving
De kinderen en ouderen gaan foto`s maken met het thema: afscheid nemen en terug keren, oud en jong,gezond en ziek. Er wordt door middel van het ondernemen van activiteiten en attributen, tableaus gemaakt en kinderen en ouderen gaan geënsceneerde foto`s maken. De kinderen gaan de ouderen fotograferen en andersom de ouderen de kinderen. De ouderen en kinderen gaan samen activiteiten uitvoeren zoals een bewegingsspel, een handwerk, schilder/knutsel activiteit, bloemschikken. Dit zijn activiteiten die ouderen uitvoeren in het verpleeghuis en het zijn activiteiten die dicht bij de kinderen staan. Van deze activiteiten worden foto`s gemaakt en dat wordt verwerkt tot ansichtkaarten . De kaarten worden gebruikt om naar elkaar te sturen. Op die manier blijven we elkaar informeren en houden we contact.
Kitty Boon voert de activiteit uit en onderhoudt contact met de scholen gedurende de komende drie jaar.
Tijdsinvestering
Elke school die zich opgeeft doet met 1 groep 4 of 5 mee aan het project.
Voor 2011 een bezoek met les in november /december met kinderen die nu in groep 4 en 5 zitten, dezelfde kinderen zijn gedurende drie jaar verbonden met het project.
Voor 2012 twee keer een bezoek met een les in maart/april en november/december met de dan ouderen kinderen van groep 5 of 6
Foto: http://www.zorggroepgroningen.nl/
Voor 2013 twee keer een bezoek met een les in maart/april en november/december met de dan weer een jaartje ouder geworden kinderen van groep 6 en 7.
Tijden
Een ochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur of een middag 13.00 uur tot 15.00 uur
Aantal Deelnemers
15 cliënten en 20 tot 25 kinderen uit groep 4 en/of 5
Projectleider: Kitty Boon
Vervoer
De cliënten van Innersdijk gaan met rolstoelvervoer naar de scholen.
Adressen en telefoonnummers
Zorgroep Groningen Verpleeghuis Innersdijk
Ypemaheerd2 a 9736 ma Groningen 050-5495700
Prive: atelierkat@hotmail.com  06-22448544
Zorgroep Groningen Verpleeghuis Innersdijk
Ypemaheerd2 a 9736 MA Groningen 050-5495700

1 opmerking:

Anoniem zei

Een fantastisch initiatief!!