woensdag 7 december 2011

EEN TRAGI-KOMISCHE ACTIE

Vanmiddag ontving ik deze mail van een lezer:

Zo straks liep ik even met men hond langs de Montessorischool de Dijk en op het pad langs het water viel me wat op. Op sommige lantaarnpalen staat een sticker met een foto (geloof van u) bewerkt als clown met de text 'bruisend beijum?' "het is en blijft een clown'  mocht u gaan kijken de allereerste lantaarnpaal bij de ingang van de school vind u 1.


Nou ja zeg, was m'n eerste gedachte, ben ik zo belangrijk dat er een actie georganiseerd moest worden? Maar bij het aanschouwen van de opgestuurde foto viel het een en ander me toch wat tegen. Wat een schlemielige en amateuristische actie zeg! Had dat niet even beter gekund? Even een echte poster met een geloofwaardige tekst? En waarom op lantaarnpalen? Mag het de volgend keer svp op billboards? Nu regenen en waaien ze van de lantaarnpalen af. Waarom niet even 1000 van die afbeeldingen plastificeren en kriskras door de wijk verspreiden? Ben ik dat niet waard ofzo?

Ik weet natuurlijk dat Beijumnieuws intensief wordt gelezen, en vooral door een groepje mensen dat met lede ogen moet aanzien hoe ze hun monepolypositie in de wijk wat betreft wijknieuws kwijt zijn geraakt aan Lijn6 en Beijumnieuws. Dus de jaloezie en woede kan ik me goed voorstellen. Maar wat tegen valt is dat de mensen die deze plakactie op hun geweten hebben de wijk wat vervuilen. En daarom een vriendelijke vraag: Beste mensen, kunnen jullie even een mooie sticker digitaal opsturen? Dan ze ik hem ook mooi op het www. Kunnen meer mensen jullie creatie bewonderen.

Verder valt het me op dat jullie nogal denigrerend doen over clowns. Clowns zijn tragi-komische figuren. En tja, de actie kaatst toch weer een beetje terug. Want, wat een reclame voor Beijumnieuws. En wat een actie vanuit een marginale hoek in Beijum. Kom op jongens, maak je kenbaar. Interviewtje? Is toch sterker dan dit soort achterbakse actie, vinden jullie ook niet. Dus, stuur even een mooie groter formaat op aub! En nogmaals, niet zo minderwaardig weggeplakt en weggestopt op lantaarnpalen langs de Zuidwending svp. Graag Plein Oost volplakken. Ook een in de bieb? Een vliegtuigje met tekst en duidelijke foto?

Beijumnieuws gaat deze maand op voor een record wat betreft de bezoekerscijfers. En deze plakker(s) helpt een handje mee om de wijksite nog bekender te maken.
Natuurlijk ben ik ook een clown. Maar een tragisch-komisch plakactie als deze doet vermoeden dat er ook clowns zonder brains in de wijk rondlopen.
Update 8/12, 9.05 uur. Sommige lezers vragen zich af wat hier met Bruisend Beijum wordt bedoeld, zie het 'kunstwerk.' Deze benaming werd in deze video van Lijn6 na exact 2 minuten door ondergetekende gebezigd.

10 opmerkingen:

Bert zei

Clowns brengen tenminste plezier in het leven, doodgravers niet! Zo delven ze hun eigen graf.

Ga lekker door! Alvast prettige dagen toegewenst met veel positief nieuws!

Anoniem zei

Iets voor Hart van Nederland?

(rené)

Anoniem zei

Net zo flauw als de foto's op lijn 6 van andere quasi bekende Beijumers.

Bianca zei

Zag net een op de Munsterheerd wat een zielige vertoning. Idd, pure reclame voor je site, bij uitstek het beste en actueelste medium van Beijum. En zoals hje zelfg zegt, daar komn de pijn wel eens zitten. Wat een lafaards.

Kees Huizenga zei

Zie deze mooie en treffende reactie van lijn6.com:

http://lijn6.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1026:een-smakeloze-grap&catid=21:commentaar&Itemid=88

Het is mij bekend dat bestuursleden van de BOB en een bekende interviewer van de BOBWAARHEID Beijumnieuws meer dan gemiddeld bezoeken. Mijn eenvoudige vraag is: wil deze creatieve dader en "meedenker" zich melden? Als het geen vileine BOB-actie is, dan dient deze club zich van deze tragikomische kleine poster te distantiëren (waarom geen A4- of A5-formaat)? Anders is dit spreekwoord van toepassing: "Wie zwijgt, stemt toe!"

Wil de geheime technische klusjesman zich melden? Bij voorbaat mijn dank. Mede in het kader van wijkopbouw en het bevorderen van de leefbaarheid in de doldrieste dreven van Beijum...

Anoniem zei

Ik zoek het meer in deze richting.

Amanda

Alie zei

paars haar staat je best leuk ;-)

Anoniem zei

Belachelijk. Gisteravond ging ik met m'n hond het tijdpad af en zag de stickers tot aan de brug bij de Holmsterheerd. Verder niet langs het water. Ook in de Holmsterheerd hing er een. Vanavond zag ik dat de meeste stickers weggehaald zijn.

Kees Huizenga zei

Een Beijumer, een veldwachter die verder onbekend wil blijven, e-mailde mij op 8 december jl. het volgende:

"Kees, de zielige stickers zijn aangetroffen in de Froukemaheerd, de Munsterheerd, langs de Emingaheerd en langs het Tijdpad van de Zuidwending.
Heel apart dat vanaf de dijk langs de Zuidwending de flauwiteiten op lantaarnpalen hingen... tot de afslag Holmsterheerd. Bij de houten brug. Verder richting Winkelcentrum geen sticker langs de Zuidwending. Maar ga je bij de brug de Holmsterheerd in, dan hangt daar in de H-heerd nog één...
1 + 1 = 10. Wie woont er in de H-heerd?"

De secretaris van de BOB woont in de Holmsterheerd. Dat is bekend.
Mijn oproep is nog niet beantwoord, maar de meeste stickers (zgn. "Artificial Creations") zijn heimelijk weggehaald (zie bovenstaande reactie). Door wie? Door de nieuwe werkgroep Veiligheid van de BOB?

Anoniem zei

Bah, wat een lelijke actie van de BOB. Stelletje viepeuken. Ze kunne niet communiceren met de wijk en plegen dit soort gore terreurakties. Opzouten.