vrijdag 2 december 2011

STAPVOETS 30KM/UUR RIJDEN!

Er zijn zo van die lezersfoto's die te lang op de plank blijven liggen of helemaal vergeten worden. Pardon daarvoor, lezers die dat overkomen. Blijf svp insturen!
Aanstormend schrijftalent/reporter Tonnie Fokkema stuurde afgelopen maand deze foto op. Het doet denken aan een situatie aan het begin van de Holmsterheerd afgelopen zomer. Een woonerf met een aparte snelheidslimiet. Hoe snel mag je ook nog maar rijden op een woonerf? Heer Fokkema stuurde deze tekst met de foto mee:
Regelmatig heb je aandacht besteedt aan de snelheid en snelheden van diverse weggebruikers in de heerden in Beijum. Het volgende kwam ik tegen bij de ingang van de Fossemaheerd (zie bijgaande foto).Volgens het bovenste bord is er sprake van een 'erf'. Hier mag je stapvoets, dat is ong. 10 km per uur. Vervolgens wordt er, omdat er werkzaamheden zijn, een bord geplaatst,met max 30 km per uur. Hier is dus volledig niet nagedacht door de aannemer en de opdrachtgever houdt hier blijkbaar geen toezicht op.
Hoe hard mag je hier nu eigenlijk, welk bord heeft de hoogste rang of moet je als bestuurder hier zoals altijd je gezonde verstand laten zegevieren? Ik geef de bestuurders niet graag de kost die ondanks het gezonde verstand toch denken: "Ik mag dertig, dat staat er toch, dat kun je zelf zien en dan ga ik ook dertig, moet je je kind maar niet buiten laten spelen".

4 opmerkingen:

Kees K. zei

Volgens mij mag je hier dan 30, het vaste bord wordt overschreven door de 'tijdelijke maatregelen van de wegbeheerder', of zoiets. Maar inderdaad, toezicht mist hier en vaker.

Anoniem zei

Ik denk dat je 36 km/h mag. Snelheidscorrectie van 6 km...

Anoniem zei

hoi

J zei

Hallo J en W,

leuk dat je weer eens reageert!