zaterdag 31 december 2011

EEN RUSTIGE OUDJAARSMIDDAG

Het begint te schemeren op het moment dat ondergetekende deze tekst op het wereldwijde web zet. De lange donkere avond en nacht van 2011 op 2012 is begonnen. Op de linker foto, klik ze groter, ziet u twee mannen de ramen van Salon de Boer dichttimmeren. Ook hier weer het zekere voor het onzekere. Op de rechter foto ziet u een beeld dat bij de jaarwisseling past: Kratten bier (en wijn) inkopen. Op de foto linksonder ziet u dat het topdrukte was in de videotheek aan de Claremaheerd, hét verkooppunt voor vuurwerk in Beijum. Een foto maken en even filmen was in orde. Dit i.t.t. vorig jaar. De beheerder: "Vorig jaar lag eigenaar Delicaat in het ziekenhuis en daarom vonden we het toen niet gepast. Uit respect voor z'n overlijden dit jaar organiseren we dit keer geen vuurwerkshow van het overgebleven vuurwerk." Lees nog even dit blogbericht uit februari van dit aflopende jaar. Wat opviel vandaag was dat er zeer veel groepjes jongeren tussen pakweg 10 en 14 jaar door de wijk trokken om vuurwerk te knallen. Kicken natuurlijk als je op die leeftijd door de straten schuimt om kabaal te maken. Het zag er allemaal redelijk onschuldig uit.
Voor Winkelcentrum Beijum zijn de eerste kerstbomen al in de vuurbak gesmeten. Er kwam ook een Beijumer langs die een lading houten vloerlatten in de bak kieperde onder het motto opgeruimd staat netjes. Het zal een groot vuur worden vanavond. MJD-er en Jongerenwerker Anno Jager liep ook in en bij het Winkelcentrum rond. Heb je nog goede moed Anno? "Ja zeker, dat gaat allemaal goed komen." Houden we het ook droog? "Dat heb ik niet in de hand."
Over ongeveer een uur worden zeecontainers geplaatst om het marktplein achter het Winkelcentrum af te sluiten. Feest zal en moet het worden. Maar waarom potentiële daders de gelegenheid geven? Ook hier weer het zekere voor het onzekere.

Geen opmerkingen: