zondag 11 december 2011

WARM AANBEVOLEN!

Vanuit De Bron werd deze foto opgestuurd. Er stond bijgeschreven: Bijgaand een wat knullige foto misschien, maar hij staat symbool voor de actie die De Bron (en andere protestantse kerken in de stad) elk jaar in de koude maand december houden voor de (door de protestantse kerk mee betaalde) Open Hof aan de Spilsluizen. Hier kunnen daklozen het hele jaar door binnen lopen voor thee/koffie, een kop soep en wat warme aandacht. In december maken we die warme aandacht graag wat praktisch, we verzamelen voor hen, gebruikte maar wel hele en schone sokken, mutsen, truien, handschoenen en zelfs slaapzakken. Warm aanbevolen!

De lezer die dit blogbericht nu leest zit waarschijnlijk in een behaaglijk verwarmde woonkamer. In elk geval is de lezer niet dakloos. Maar dat is niet voor iedereen altijd vanzelfsprekend.
Op de site van Open Hof staat o.a. dit: Informatiepunt (z)Onderdak. Waar kan ik slapen? Hoe kom ik aan eten? Waar kan ik me wassen? Hoe kom ik aan schone kleren? Hoe krijg ik weer een dak boven mijn hoofd?
Voor dak- en thuislozen is het familiefeest Kerstmis vaak niet the most wonderfull time of the year. De mensen van De Bron uit Beijum helpen een handje mee om deze periode enigszins dragelijk voor ze te maken. En dat gebeurt op een praktische en verwarmende manier. Kijk ook op http://www.pkndebron.nl/  

1 opmerking:

Anoniem zei

Warme kleding hebben ze natuurlijk de hele winternodig.
Als het niet de most wonderfull time of the year is voor de thuislozen, waarom dan geen aktie om het dit jaar een paar wel the most wonderfull time of the year te laten zijn.
We hebben een vertrekkende Innersdijk waar mensen kunnen eten. Waarom nodigt de wijk geen 10 of 20 daklozen uit hiervoor.
Het is vaak ver van mijn bed show, anderen doen dat wel.