zondag 18 december 2011

CHRISTMAS CAROLS IN DE BRON

Ondergetekende kon het vandaag toch niet laten. Een lekkere rustdag, een rondje hardlopen in het Kardingerpark, even naar een feestje, en dan toch, het begon te kriebelen. Want er waren toch een paar leuke activiteiten in de wijk, en daar moest en zou hij dan toch even heen. En hij kreeg er geen spijt van. Tussen de hagelbuien door eerst even naar De Bron aan de Bentismaheerd. Daar zouden kerstliederen worden gezongen door De Cantorij. Even snel naar binnen voor een foto. Altijd een hartelijk welkom in De Bron, jawel de Cantorij wilde voor de voorstelling wel even poseren voor de fotograaf, het resultaat ziet u rechts. Ook nog maar even een vanachter uit de zaal genomen. Het moet gezegd, het liep lekker vol. Daarna vervolgde uw blogger zijn weg naar een feestje. Maar ook daar begon het weer te kriebelen, immers er werd een Arabische Avond gehouden in de Kleihorn.
Het resultaat van dat bezoekje kunt u morgen op Beijumnieuws bekijken.
Zoals als eerder zingt de Cantorij dit jaar weer Christmas Carols. De muzikale begeleiding is in handen van Peter Rippen en u kunt zelf ook meezingen met verschillende liederen. Na afloop is er een drankje voor iedereen. http://www.pkndebron.nl/

Op wikipedia staat Een cantorij is een kerkkoor, dat geleid wordt door een cantor (zanger). Een cantorij onderscheidt zich van andere koren door zijn liturgische functie: de cantorij treedt niet op in een kerkdienst, maar neemt deel aan het geheel van de liturgie. De cantorij maakt dus deel uit van de gemeente en bestaat ook uit gemeenteleden.

Geen opmerkingen: