maandag 12 december 2011

ZORGGROEP GRONINGEN

We blijven nog even bij Plein Oost. Vanochtend waren deze mannen, zie foto, bezig om een reclamelichtbak aan de gevel van het Informatiepunt te bevestigen. Verpleeghuis Innersdijk gaat dan wel een paar jaar uit Beijum weg, dit pand zal een lijntje met de wijk in stand houden. Niet alleen het Informatiepunt, ook de Fossemaborg in de Munsterheerd blijft hier.
Verpleeghuis Innersdijk staat in de Groningse wijk Beijum. Innersdijk beschikt over een prachtig aangelegde wandeltuin en een wandelpark met aangepaste visgelegenheid.

Innersdijk biedt langdurige zorg aan psychogeriatrische en somatische cliënten. Er zijn twee afdelingen voor revaliderende cliënten: orthopedische revalidatie en neurorevalidatie. De dagbehandeling somatiek sluit goed aan op de revalidatieafdeling en op vragen uit de thuissituatie. Op loopafstand van het hoofdgebouw ligt de Fossemaborg, een woonafdeling met grote eigen appartementen voor echtparen waarvan één van beiden dementerend is en een verpleeghuisindicatie (ZZP 5) heeft.
Innersdijk staat aan de vooravond van een ingrijpende bouwkundige periode. In fasen zal het huidige pand worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw, waarbij ‘kleinschalig zorgverlenen’ het sleutelwoord zal zijn. En iedere cliënt een eigen kamer ter beschikking heeft.
Een kerstboom op Plein Oost, en nu ook nog neonreclame op de gevel van het Informatiepunt. Waar moet dat heen met onze Beijumer Huiskamer?
http://www.zorggroepgroningen.nl/innersdijk

Geen opmerkingen: