woensdag 4 september 2019

BEIJUMBORG (146)Groeten vanuit hotel Hartslag

Eigenlijk had ik donderdag j.l onderweg moeten zijn naar Eindhoven Airport, en vrijdagmiddag al aan moeten komen op een Grieks eiland. In plaats daarvan lig ik op een kamer-met-uitzicht bij te komen van een stevige chirurgische ingreep. Die kamer bevindt zich in Beatrixoord, en het uitzicht is op de Hortus in Haren.

Lang verhaal kort. In juni, terwijl ik voor een taalcursus op het Griekse Tinos zat, voelde ik wat onbestemde vermoeidheid en - bij inspanning - een beklemd gevoel op de borst. Na terugkeer bezocht ik mijn huisarts, die me doorstuurde naar de cardioloog. In het UMCG deed ik wat testjes en werd er alvast onderzoek gedaan: er was wel degelijk wat aan de hand, en ik zou op een maandag in augustus een katheterisatie ondergaan, waarmee ze met een buisje je bloedvaten rond je hart kunnen afspeuren op eventuele vernauwingen. 

In juli toch nog even twee weken bij mijn zus in Frankrijk gaan logeren, die ik in mei had geholpen met het schilderen en inrichten van haar nieuwe huis, nu zonder enige inspanning te verrichten - met dát advies van mijn cardioloog kon ik goed leven.

Op een vrijdagavond in augustus kreeg ik een oude vriend te eten, en na de maaltijd en diens vertrek werd ik steeds benauwder. Wat te doen? Nog even wachten op dat onderzoek op de volgende maandag, of toch de doktersdienst bellen? Het werd een ambulance naar het UMCG, waar ik heel snel te horen kreeg dat ze me niet meer lieten gaan. Op zaterdag al katheterisatie, en geen dotterbehandeling (waar ik nog van uit ging), maar het advies aan het medisch team voor het aanleggen van tenminste twee bypasses. Wat een kleine week later dan ook gebeurde. En zes dagen na die nogal langdurige operatie werd ik vervoerd naar Beatrixoord (hotel Hartslag), voor revalidatie, die drie weken in beslag gaat nemen. De komende weken leest wie daar zin in heeft daarover wat notities, op mijn Facebookpagina. 

Op weg naar herstel! Ook wens ik mijn mede-columniste Vlindertje, die zich net als ik in de lappenmand bevindt, een spoedig herstel toe. 

Han Borg

2 opmerkingen:

Marjan zei

Beterschap en sterkte met het revalideren!

Anoniem zei

Beterschap voor beiden!