donderdag 5 september 2019

OMGEVING MELSEMA-GEBOUW / PLEIN OOST (12)Verstandig dat ze de rook-asbak er hebben weggehaald.

Dacht de blogger begin deze week toen hij richting Melsema-gebouw fietste om de stand van zaken te bekijken. Voor de duidelijkheid, de bak met peuken is zeer onlangs weggehaald.

Twee weken geleden was hij er ook, de speeltuin voor het gebouw was al weer een paar weken klaar en gek genoeg ontwaarde ondergetekende nog steeds de bak met peuken waar personeel en cliënten/bezoekers van Wij Beijum en het Heerdenhoes hun nicotinebehoefte bevredigden.

Vlak bij de plek waar kinderen spelen!
De blogger is niet zo vreselijk moralistisch aangaande mensen die graag roken, maar om dat nou in dit tijdsbestek onder het oog van kinderen, die volwassen als voorbeeld zien en vaak gedrag kopiëren, dat kun je beter niet doen. En vooral niet bij een welzijnsinstelling....

Maar goed, verstandig dus dat datgene wat we op de linker en rechter afbeelding zien is weggehaald.

Zie ook het Twitter-bericht dat ondergetekende op de dag van fotograferen van de peuken op internet tegen kwam.

Een betrokkene uit het Melsema-gebouw eergisteren tegen de Beijumblogger: "Ze staan tegenwoordig bij de Chinees te roken."

Tja, je zal maar een verslaafde nicotine-junkie zijn en acht uur niet mogen roken. Lastig. Maar als Groningen de ambitie heeft om een rookvrije generatie voort te brengen, kun je niet onder het ook van spelende kinderen gaan staan paffen.

Over eergisteren gesproken, er stond een grote touringcar bij het gebouw. Zie foto beneden.

Er was een soort van schoolreisje gaande van Patrimonium-medewerkers die het gebouw, ook behorend bij het Patrimonium-imperium in Groningen, kwamen bezichtigen.

Een vijfentwintig tal mensen vergaapten zich aan het gebouw en liepen er omheen.

Nog eens foto beneden, we zien ook een aantal senioren-appartementen.
De blogger vraagt zich af hoe de bewoners het er hebben gehad tijdens de twee hittegolven. Misten ze hun huis met tuintje waar ze tot een aantal maanden geleden woonden ook?

Maar goed, dat is weer een heel ander verhaal.

Geen opmerkingen: