zondag 15 september 2019

TASSENCONTROLE AH BEIJUM VERLEDEN TIJD'Zou ik even in uw tas mogen kijken'

Het was een zin die dagelijks bij de kassa's in de oude Albert Heijn werd uitgesproken.

Geen klant die het plezierig vond om een inspectie van de boodschappentas te moeten ondergaan, laat staan dat er een kassamedewerker was die het prettig vond om de vraag te stellen.
Deze blogger kent mensen die weigerden nog in de lokale AH boodschappen te doen in verband met de tassencontrole. Ze gingen liever naar de AH in Ulgersmaborg om ongestoord boodschappen te kunnen doen.

Het goede nieuws is, de tassencontroles in AH Meins te Beijum zijn voltooid verleden tijd.

Via caissières begreep de blogger de afgelopen dagen dat de tassencontroles zijn afgeschaft omdat die bij de zelfscan-kassa's ook niet uitgevoerd (kunnen) worden. 

Met het stoppen van de tassencontroles is niet gezegd dat winkeldieven onbevreesd hun duistere werk kunnen blijven doen in onze Appie.
.
Er hangen camera's in de winkel en een kassamedewerkster attendeerde ondergetekende gisteren erop dat stiekem meegenomen producten bij de kassa geregistreerd kunnen worden door een slim systeem.

Zie foto rechts, en zie het ronde gat. Hoe het technisch in zijn werk gaat weet de blogger niet, maar via de gaten kunnen op een geavanceerde manier producten worden getraceerd die via een jas of een tas onbetaald de winkel uit zouden moeten gaan.

Deze blogger probeerde enkele dagen geleden boodschappen via de zelfscan af te rekenen.
Dat ging aardig, maar toen hij klaar was kreeg hij steekproefgewijs een nacontrole.
Het schijnt dat je via deze zelfhulp-kassa's ook weer producten kunt 'vergeten' te scannen.

Dus blijft deze ondergetekende in het gevolg gewoon boodschappen afrekenen bij de gewone kassa. Hij heeft geen zin in een steekproef, al snapt hij dat een winkeleigenaar diefstal wil zien te voorkomen.

De weggelopen klanten kunnen in elk geval weer boodschappen doen in eigen wijk, in de eigen AH. 

Zonder met de vraag te worden geconfronteerd waar dit bericht mee opent.

(Foto links, een scan voor de bonuskaart en voor de flessen-statiegeldbon.

Nergens ter wereld zijn zoveel winkeldieven actief als in Nederland.

8 opmerkingen:

Han zei

Eindelijk, maar toch.....dat er moderne(re) technieken gebruikt worden om winkeldiefstal te voorkomen vind ik prima. En dat er bij zelfscankassa's gefraudeerd kan worden wil ik best geloven. Ook in andere supermarkten staan daar vaak medewerkers bij, die zo'n beetje in de gaten houden dat alles eerlijk en soepel verloopt. Het heeft heel wat jaren én een forse verbouwing gekost om tot dit inzicht en tot deze oplossing te komen, maar dan toch: eindelijk zijn we geen potentiële dieven meer, in de ogen van mevrouw Meins en haar medewerkers.

Anoniem zei

Wat een ontzettend kinderachtig gezeur over tassencontroles. Als ik in een alcoholcontrole verzeild raak ben ik een potentiële drankrijder? En als de conducteur me in de trein controleert ben ik een potentiële zwartrijder?

Zo ontzettend kinderachtig dat gemiep.

Anoniem zei

Maar de hele wijk wordt nog steeds als potentieel winkeldief afgeschilderd, als je op Facebook kijkt van de winkel wordt er gezegd dat winkelpersoneel heeft verteld dat er geen handscanners / mobiele zelfscan zijn omdat de wijk daar niet geschikt voor is.

Anoniem zei

Klopt, dat antwoord kreeg ik ook bij navraag. Die instelling, maar ook bijvoorbeeld het feit dat ik het vreselijk onhandig vind dat karretjes niet geparkeerd kunnen worden op de parkeerplaats achter 't winkelcentrum, maakt dat ik blijf uitwijken naar AH Rijksweg.

Anoniem zei

Ja alleen wel jammer dat je nu even 50 cent moet neerleggen om van het toilet gebruik te kunnen maken. Daar sta je dan met je kind en je principes. Klantvriendelijkheid/service is bij deze ondernemer helaas nog geen vanzelfsprekendheid.

Anoniem zei

Hoera! Eindelijk is dat onbeschofte beleid afgeschaft. Het zou eens tijd worden.

Chris zei

Zelfscankassa's zorgen voor een toename van de voorraadverschillen. Oftewel diefstal neemt toe in een filiaal met zelfscankassa's.

Extra controle op diefstal is echter ook niet zaligmakend. Wanneer de controle op diefstal te nadrukkelijk aanwezig is, heeft dit een negatieve invloed op de omzet, zo blijkt uit onderzoek. De omzetdaling kost dan meer dan de diefstal die wordt voorkomen.

Kortom, ergens ligt er een optimum. Albert Heijn zal Meins wel tot de orde geroepen hebben. Overigens zouden ze meer moeten bijsturen bij deze ondernemer. Verbazingwekkend hoe verlept dit filiaal eruit zag voor de laatste verbouwing. Overigens heeft Meins daar patent op lijkt het, dat was al zo toen ze nog in het huidige lidl pand zaten. Onderhoud en schoonmaak minimaal.

Johan Fehrmann zei

Er komen anonieme op de man/vrouw gerichte reacties richtting eigenaresse vd winkel binnen.
Chiquer is dat zelf even naar de winkel te mailen oid...