donderdag 12 september 2019

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (144)Hoe hard mag je hier nou rijden?
Dertig km/uur is wel erg langzaam op de 'wijkring'  door De Hunze.

Alhoewel, bij nader inzien, in Beijum mag je op de ring dan wel 50 km/uur rijden, maar daar heeft het verkeer voorrang op verkeer dat vanuit de woonheerden komt.

In De Hunze heeft verkeer dat van rechts komt voorrang, dus wellicht is 30 toch een prima snelheid.

Foto boven, waarschijnlijk een supporter van de FC heeft een Noord Tribune-plaatje op de 30 k/m-herhalingsbord geplakt.

Waarom er een herhalingsbord staat en geen gewoon 30-bord is een raadsel.
De regen was gistermiddag voor even opgehouden en de blogger zette de auto aan de kant om even snel de vier foto's te maken die we hier zien. Allemaal vanaf dezelfde plek genomen.

Foto links, er was net voor het fotograferen een lijnbus vanaf de fotograaf bekeken weggereden. Was het naar Middelstum? Deze kant op is de buspaal afgedekt. Was dat enkele weken geleden ook al niet zo?

De blogger zal het bij een actieve Hunzenaar navragen.

Zelfde foto nog, al een keer aangetipt, bewoners van De Hunze hebben ook allemaal een blauwe papierbak, Beijum heeft papiercontainers, hier (foto) doen ze het zo. Het was gisteren waarschijnlijk groene en blauwe bak-dag.

Foto beneden, is er nou iemand met een heavyload papiercontainer?
Mag het iets minder aanstellerig in The Hunze?

Foto rechts, het grote centrale veld met uitgebreide speeltoestellen lag er maar druilerig bij. Geen speelweer voor kinderen.

Direct na het maken van de foto's begon het weer te regenen. Gelukkig, het was behaaglijk in de auto. Radio aan, gezellig.

De blogger reed terug naar Beijum Zuid om van daaruit richting Julianaplein en verder te rijden.
Ondanks de regen, de zwiepende ruitenwissers en het deels afgedekte 30- bord meende hij redelijk in de buurt van de toegestane snelheid de buurwijk van Beijum uit te rijden.

Geen opmerkingen: