maandag 16 september 2019

MAANDAGOCHTEND (411)


Met peuken....
Hoe moralistisch moet of kun je als Beijumblogger zijn?
Beter niet teveel, vermijdt vooral een dominees-houding.

Maar er wringt iets in Beijum Oost, nabij het gelijknamige Plein.


Wat een hypocriete poster voor het raam van  WIJ en het Heerdenhoes. 
Zie foto boven.
Niet roken?

Maar vlakbij.....

De Stad Groningen heeft als ambitie om een Rookvrije Generatie voor te willen brengen.


Niet verkeerd. Al snapt schrijver dezes het tegen-gepruttel, over uitlaatgassen van auto's en fabrieks-pijpen. Het eeuwige gezeur, waarom stoppen met blowen als je ook whiskey, rum en jenever kunt kopen?Nog maar tien dagen geleden, de vieze peuken-bak voor welzijnsinstelling WIJ Beijum en openbaar buurtcentrum Heerdenhoes was bij de nieuw aangelegde kinderspeelplaats verdwenen,

Een shaggie draaien naast de schommel of wipwap begint in Groningen al steeds meer taboe te worden. Niet zo gek dat één van de eerste rookvrije speeltuinen in deze stad is. Het is verboden om bij de speelplek een sigaret op te steken. Natuurlijk is dit gezond, omdat kinderen niet passief meeroken of peuken oppakken en zich misschien zelfs kunnen branden. Een nog groter effect heeft het op lange termijn.

 LEES HIER

Maar de bak staat er weer.

Zie afbeelding links en beneden.

Onder het oog van mogelijk spelende kinderen.

Volwassenen, zuip en rook wat je wil. Snuif en spuit eventueel. Beter van niet, maar ja...vrijheid en de grenzenlose blijheid.

Maar moet dat hier, voor het Melsemagebouw en voor WIJ Beijum voor het oog van de kinderen? Dat roken? Dat voor het oog van kinderen werken aan je kanker?

Onbegrijpelijk dat WIJ-Beijum en het Heerdenhoes, uitgaande van de Gemeente Groningen, dit niet zover van de ingang verwijderd gedogen/ toestaan.

WIJ zijn er voor Beijum. Maar werk vooral onder het oog van uw spelende kinderen aan...nogmaals...aan uw uw kanker. Zoiets.

Een prettige nieuwe week toegewenst.
Vol met schone en gezonde longen (ook voor kinderen).Geen opmerkingen: