woensdag 4 september 2019

ZATERDAG VLEERMUISEXCURSIE SCHOOLTUIN BEIJUM


Het centrum voor Natuur en Duurzaamheideducatie (NDE) van de gemeente Groningen organiseert op vrijdag 6 september een vleermuisexcursie voor jong en oud.
Vanaf 19.30 uur kan iedereen deze ‘meesters van de nachtelijke hemel’ leren kennen in een leuke en spannende schemertocht. De tocht vertrekt vanaf Schooltuin Beijum, Beijumerweg 20, naast de Wiershoecktuin.
Presentatie
Jan van Muijlwijk, secretaris van de Vleermuiswerkgroep Groningen, houdt eerst een interactieve presentatie over Nederlandse vleermuissoorten, hun leven en verblijfplaatsen. Als de schemer is ingezet gaat hij met de deelnemers naar de Kardingerplas om vleermuizen te ‘spotten’ met een batdetector: een apparaat dat de ultrasone geluiden van vleermuizen omzet in voor mensen hoorbare tonen. Een spannende belevenis!
Bestaansrecht
De vleermuisexcursie is een jaarlijks terugkerend evenement bij NDE. Want aandacht voor de vleermuis is helaas nog nodig. Door renovaties, isolatie, sloop en het betegelen van tuinen verdwijnen veel verblijfplaatsen en jachtgebieden van vleermuizen in de stad. Gelukkig houden we in beleid en uitvoering van ruimtelijke ontwikkeling steeds meer rekening met dit beschermde zoogdier.
Opgave
Zin om te komen? Geef je dan vóór donderdag 5 september 15.00 uur op bij NDE: 050-367 63 21, of mail naar nde@groningen.nl
De entree is gratis. Let op: Vol is vol!
(Bron: zie hier )

Geen opmerkingen: